Dvaadevadesátiletý Clint Eastwood pomalu připravuje svůj další snímek, který už však bude se vší pravděpodobností poslední. Alespoň tak to uvedl, server DiscussingFilm, podle něhož by měl film opět vzniknout pod dohledem společnosti Warner Bros. Discovery. Těšit se tak můžeme na thriller, který by měl nést název Juror #2.

Příběh by se měl zaměřit na soudního porotce, jenž se zúčastní procesu s případem autonehody, při níž zemřel jeden člověk. Následně si ale uvědomí hrozivou pravdu. Skutečným pachatelem autonehody má být totiž on sám. Začne se tak potýkat s dilematem, zda se má přiznat, což by mu samozřejmě zničilo život, nebo zmanipulovat zbytek poroty, aby z tohoto maléru vyvázl.

Server Deadline navíc informoval o tom, že snímek už možná našel dva herce, kteří by se měli ujmout hlavních rolí. A dvojka je to jaksepatří sympatická. 

O účinkování ve filmu mají momentálně jednat Nicholas Hoult a Toni Collette. Houlta mohou znát například fanoušci filmové série o X-Menech, ve které ztvárnil mladší verzi mutanta Hanka McCoye. Před pár dny s ním také vyšla hororová komedie Renfield, kde ztvárňuje hlavní roli zoufalého sluhy hraběte Drákuly. Hoult by si mohl v Eastwodově filmu zahrát právě onoho soudního porotce, kolem něhož se příběh točí.

Toni Collette je zas slavná a na Oscara nominovaná australská herečka, která na sebe upoutala pozornost díky fajn filmům jako Muriel se vdává (1994) a Emma (1996). Za několik dní s ní vyjde komedie Mafia Mamma, kde si zahraje prostou ženu, která se najedou stane mafiánkou šéfkou.

Oba dva herce ale spojuje jeden určitý titul. A tím je vynikající britská komedie Jak na věc (2003), kde teprve třináctiletý Nicholas Hoult celému filmovému světu pořádně ukázal, že umí hrát. Hoult v něm ztvárnil zamlklého podivína Marcuse, přičemž Toni Collette si zas zahrála jeho s depresemi se potýkající matku. Pokud tudíž oba dva herci na účast ve filmu kývnou, bude moc fajn vidět je zas hrát pospolu. 

Projekt je údajně také už velice blízko tomu, aby mu Warneři dali konečně zelenou a mohla se začít připravovat produkce. O scénář k filmu se postaral Jonathan Abrams, mezi producenty zas patří Adam Goodman, Matt Skiena, Tim Moore a Jessica Meier. Stále však ještě není známo, kdy přesně bychom se filmu mohli dočkat.