Co mají společného Darth Maul, Tyrion, James Bond a Geralt z Rivie? Stejného dabéra! Je jím známý herec Jiří Dvořák. Mimochodem, není to jeho první setkání se Zaklínačem, Geralta už namluvil v dramatizaci zaklínačských příběhů, které vyšly ve formě audioknih. O tom, jak mu role sedla, se můžete přesvědčit ještě před premiérou seriálu. Na stránkách Netflixu je k dispozici zhruba dvouminutová upoutávka.

Dabing seriálu dostala na starost společnost Studio Virtual, respektive režisér Vladimír Žďánský. Není to žádné velké překvapení, Studio Virtual je zapojeno do Post Partner programu Netflixu a v minulosti se postaralo například o dabing pohádky Klaus, seriálu Proč? 13x proto nebo filmu Irčan. Kromě toho dabuje také filmy od Disney (včetně „marvelovek“) či od Sony.

Podle informací facebookovské fanstránky Netflixu Ždánskému v pozici režiséra sekunduje režisér Jan Pecha, který má na kontě například dabing posledního Toy Story, Borata či filmu Osamělý jezdec. Překlad dostal na starost rovněž zkušený Vojtěch Kostiha. 

Na závěr jen doplníme, že první reakce fanoušků jsou vesměs pozitivní. Výtky jsou směřovány jen ke kvalitě zvuku, což je ale pouze problém ukázky na webu. Jak se dabing líbí vám? A jak hodláte seriál sledovat? V angličtině? V češtině? Nebo snad v polštině?