Když se podíváme na tržby a hodnocení třetího Ant-Mana, tak lze vcelku bezpečně říci, že pátá fáze MCU bohužel nezačala nejlépe. Klesající reputaci marvelovského univerza by ale mohl alespoň trochu napravit třetí díl milovaných Strážců Galaxie, který bude zároveň zakončením trilogie Jamese Gunna. Ten ale chce fanouškům evidentně nadělit velkolepou podívanou se vším všudy, protože délka třetích Strážců bude v rámci série rekordní.

Snímek podle všeho potrvá více méně asi 149 minut, tedy kolem 2 a půl hodin. Jen pro porovnání, první díl měl 116 minut, druhý zas 136. Sám James Gunn to ale považuje za nutné, protože příběh každého ze Strážců si podle něho zaslouží plnohodnotné zakončení, které bude jejich postavám dělat čest. Zároveň také fanoušky ujišťuje, že ani vteřina nepřijde nazmar. Dodal také, že film byl natočen ve formátu 1,90:1 IMAX, což bude pro návštěvníky kin řádnou vizuální lahůdkou. 

V závěru trilogie by se tak naše milovaná parta měla zabydlovat na Kdovíkde, ale ozvěny z Rocketovy (Bradley Cooper) minulosti Strážce donutí vydat se na další velkolepou a nebezpečnou cestu, která však bude možná tou úplně poslední. Naše hrdiny totiž čeká střetnutím se slavným marvelovským padouchem High Evolutionary (Chukwudi Iwuji), který je vyloženě posedlý myšlenkou vytvořit dokonalou bytost, což ho vede k únosům, mrzačení a mutacím různých stvoření po celé galaxii. Taktéž se vrací i Gamora (Zoe Saldaña), u které se Peter Quill (Chris Pratt) pokusí opět zažehnout plamen lásky, ale to se samozřejmě neobejde bez menších komplikací.

Podstatnou roli bude ve filmu hrát také Adam Warlcok v podání Willa Poultera, o němž Gunn prohlásil, že se rozhodně nebude jednat o žádného dobráka. V chystaném snímku ho totiž ještě uvidíme v jeho „dětské“ verzi, která stále ještě životu příliš nerozumí. Režisér také zároveň prohlásil, že Adam by měl v budoucnosti MCU ztvárnit velkou roli, ovšem jak si postava následně povede bez Gunnova vedení, je samozřejmě otázkou za milion. 

Gunn si podle všeho opravdu dal záležet na tom, aby nám nadělil uspokojivé a patrně i nesmírně dojemné zakončení trilogie. Už před několika měsíci upozornil na to, že snímek bude řádně emocionální jízdou, která sice bude obsahovat humor, ale zároveň bude od svých předchůdců o něco temnější. Ve třetím díle se samozřejmě opět ukážou Dave Bautista jako Drax, Karen Gillan jako Nebula, Vin Diesel jako Groot, Pom Klementieff jako Mantis a Sean Gunn jako Kraglin Obfonteri.

Dále se můžeme těšit na herce jako Sylvester Stallone, Andrew Bachelor, Ving Rhames, Daniela Melchior, Maria Bakalova a Nico Santos.

Oficiální premiéra je stanovená na 4. 5. 2023.