Fanoušci knižního i videoherního zpracování příběhů bělovlasého bijce potvor letos dostali opravdu krutou ránu. Oblíbený festival Blavicon, který si za svou krátkou existenci vybudoval pověst velmi oblíbené akce od fandů pro fandy, byl bohužel zrušen kvůli epidemii koronaviru. Brány města Tábor tak letos neuvítají ani cosplayery, ani slavný gwintový turnaj.

Zrušení celé akce s sebou však nese i značné finanční ztráty, a to jak na straně pořadatelů, tak i kupujících. Blavicon totiž není levná záležitost – přece jenom se na ní každoročně objeví hned několik kapel (v čele s polským Percivalem), dobových rekvizit a kostýmů, a mnoho dalšího. Proto nyní pokrytí těchto nákladů představuje takřka nadlidský úkol.

To byl jeden z hlavních důvodů, proč Gwint Klub zahájil crowdfundingovou kampaň s názvem Zachraň Blavicon. Jejím cílem je vybrat dostatek peněz na to, aby se zaplatily utržené škody a pokryly celkové náklady. Tímpádem by pak mohl Blavicon dál pokračovat. Pokud se ale nevybere dostatek peněz, bude to dle všeho pro celou akci konec.

Motivace k tomu přispět aspoň trochu je však značná, jelikož zde ke svému příspěvku dostanete i nějakou tu odměnu v podobě plakátu, trička, kalendáře, medoviny, korbele a mnoha dalších. Jen se podívejte na oficiální stránky projektu. Musíme uznat, že nejdražší položky zní obvzlášť zajímavě.

Pokud vás tedy můžeme o něco požádat, je to právě záchrana Blaviconu. Přece nechceme přijít o jednu z nejlepších a nejunikátnějších akcí v zemi? Proto držme tomuto jedinečnému conu palce, aby přežil a konal se i nadále.