Nová pixarovka Rakeťák, která se zaměřila na hrdinu, na němž je založená slavná akční figurka Buzze z Příběhu hraček, minulý pátek konečně vstoupila do kin. Ovšem zatím se jí v nich příliš nedaří. Po víkendu vydělala pouhých 85 milionů dolarů, což pro box office filmu nevěstí nic dobrého. A i když se film od kritiků dočkává převážně pozitivních reakcí, zároveň se ho týká i určitá kontroverze. Ta zahrnuje sekvenci z filmu, ve které si dvě ženské postavy dají polibek. Ona sekvence měla být zcela původně odstraněna, ale po protestu některých zaměstnanců Disney byla nakonec vrácena zpět. Ne všude na světě ale onu scénu ocenili, například ve Spojených arabských emirátech kvůli tomu zakázali uvést snímek do kin. Ona scéna je údajně porušení norem pro obsah médií v zemi. 

Stojí ovšem za zmínku, že země konkrétně neuváděla scénu polibku jako důvod pro zákaz filmu. Výkonný ředitel Rashid Khalfan Al Nuaimi však během rozhovoru pro Reuters řekl tolik, že film byl zakázán kvůli zahrnutí ,,homosexuálních postav v několika scénách." Někteří z občanů na sociálních sítích toto rozhodnutí vítají, jeden z nich dokonce poděkoval úřadu za „záchranu našich dětí“. Mnoho lidí mimo zemi však bylo rozhodnutím zklamáno. Stojí také za zmínku, že homosexualita je ve Spojených arabských emirátech trestná.

Na populární webové stránce IMDb také u filmu patrně dochází k review bombingu, kdy spousta uživatelů dává filmu nejnižší možné hodnocení. V době psaní tohoto článku hodnotilo Rakeťáka na IMDb více než 21 tisíc uživatelů, z toho téměř 9000 z nich dalo filmu nejnižší hodnocení, tedy jednu hvězdičku. Nutno dodat, že jedna hvězdička u tohoto filmu činí až 42,5% z celkového hodnocení všech uživatelů, kteří snímek ohodnotili. Zdá se také, že část hodnocení a recenzí nebyla jediná věc, u které byli někteří pobouření uživatelé aktivní. V sekci Průvodce rodičům byl film v kolonce přítomnosti Sexu/nahoty na nějakou dobu označen jako ,,závažný“. Jeden twitterový příspěvek tak zachytil fotku. 

Rakeťáka si vzal pod režisérský palec Angus MacLane, hlavní role se zas ujal Chris Evans. A pokud jste jste ještě neviděli naši recenzi, určitě to co nejdříve napravte! Pustit si ji můžete níže.