V posledních měsících se ve světě filmu mluvilo především o novém vedení společnosti Warner Bros. Discovery v čele s Davidem Zaslavem, která ve svých projektech udělala menší nemilosrdnou čistku. Kromě svého desetiletého plánu pro DC, který má celému univerzu navrátit jeho zašlou slávu, myslí také studio na svou další slavnou značku.

A tou je samozřejmě Harry Potter, jehož filmové adaptace vynesly původnímu studiu pěkný balík. Společnost tak začíná opět upírat své zraky na příběh o čaroději s jizvou na čele, kterému vdechla život autorka J. K. Rowling. Ovšem pozor, připomínáme, že řeč je o Harrym Potterovi, nikoliv Fantastických zvířatech, nad kterými stále krouží hejno supů. Zdá se totiž, že studio se chce určitým způsobem vrátit k hrdinovi, kolem kterého celé kouzelnické univerzum vzniklo. 

O budoucnosti slavných filmových značek nedávno mluvil sám David Zaslav, který prohlásil následující:

,,Film o Supermanovi jsme tu neměli 13 let. Harryho Pottera zas 15 let. [Což mimochodem není pravda, protože Supermanova sólovka Muž z oceli vyšel před devíti lety a poslední filmový Potter před jedenácti.] Filmy DC a filmy o Harrym Potterovi poskytly Warner Bros. za posledních 25 let mnoho zisků. Rád bych se podíval na to, zda můžeme s J. K. Rowling posunout budoucnost Harryho Pottera kupředu.“

Návrat k Potterovi není zas až tak překvapivý, protože veškeré filmy se v kinech dočkaly působivého komerčního úspěchu. Dohromady tak společnosti vynesly až 7,7 miliard dolarů, přičemž vůbec nejúspěšnějšími filmy série dodnes zůstávají Kámen mudrců a druhá část Relikvií smrti, které mají na kontě přes jednu miliardu dolarů. Otázkou ovšem je, jakým způsobem by se studio chtělo k Potterovi vrátit. Kompletní reboot je velice nepravděpodobný, na to je původní filmová série ještě příliš mladá.

Mnohem pravděpodobnější je ale možnost zpracovat do filmové podoby divadelní hru Harry Potter a prokleté dítě, která se dočkala i knižní verze v podobě pracovního scénáře. A i přestože se tento dodatečný díl mezi fanoušky příliš velké oblibě (právem) netěší, režisér Chris Columbus, který je zodpovědný za výše zmíněný Kámen mudrců a Tajemnou komnatu, před několika měsíci vyjádřil přání vytvořit jeho filmovou adaptaci. A nejlépe opět s hlavním hereckým triem, do kterého samozřejmě patří Potterův představitel Daniel Radcliffe. Tomu se však ona představa příliš nezamlouvala, tudíž těžko říct, zda z toho nakonec vůbec něco vyleze. 

Otázkou samozřejmě také je, zda na spolupráci kývne i J. K. Rowling, která na výrobu veškerých filmových adaptací z jejího kouzelnického světa bedlivě dohlížela.

Autorka pracovala na scénářích ke všem dosud vydaným dílům Fantastických zvířat, které si však s box officem nevedou nejlépe. V rámci toho zde stále existuje možnost, že Warneři celou značku ,,usmrtí“, aby se mohli soustředit na výnosnější série.

Jak se ale zdá, Warner Bros. Discovery s Potterem zdaleka nekončí.