I přestože se asi nejedná o zprávu příliš překvapivou, rozhodně mnoho MCU fanoušků potěší. Studio Disney nedávno oznámilo, že druhý díl marvelovky Shang-Chi a legenda o deseti prstenech, která před pár měsíci vstoupila do kin, je již oficiálně v prvních fází výroby. I přestože první díl vznikal kvůli pandemii koronaviru v těžkých podmínkách, podařilo se mu celosvětově vydělat krásných 432 milionů dolarů, díky čemuž se jedná komerčně o jeden z nejúspěšnějších filmů roku. Ale přiznejme si, něco takového však u očekávaných marvelovek není žádným překvapením. Zdá se navíc, že Marvel s oním úspěchem už jaksi počítal. Podle serveru Deadline totiž režisér filmu Destin Daniel Cretton podepsal se studiem určitou smlouvu, která ztvrzuje jeho spolupráci s Marvelem po několik dalších let. 

A právě Cretton bude opět člověkem, který zrežíruje chystané pokračování. Stejně tak se má postarat i o scénář, ovšem zatím není známo, zda se k němu připojí i jeho dřívější spolupracovníci, kterými byli Dave Callaham a Andrew Lanham. Sám Kevin Feige, šéf celého Marvelu, prohlásil, že Cretton vnesl do filmového příběhu velice unikátní perspektivu. Vychvaloval si i jejich fantastickou spolupráci, přičemž se už nemůže dočkat, s čím přijde ve druhém díle. Díl první vypráví příběh Shang-Chiho (Simu Liu), schopného a skromného bojovníka, ze kterého chtěl jeho vlastní otec (Tony Leung) vychovat elitního zabijáka. Jeho otec ale po smrti své ženy začne opět kráčet po temné cestě, ze které kdysi kvůli ní sešel. A eventuálně si Shang-Chi uvědomí, že pokud bude chtít zachránit svět před opravdu velkou katastrofou, bude ho muset zastavit. 

Konec filmu už divákovi v podstatě potvrdil, že film s pokračováním opravdu počítá. Ale znáte to, poslední slovo má vždy distribuční studio. Zatím však není známo, kdy přesně se druhého dílu dočkáme. Marvel a Disney už mají vymyšlený plán toho, jakých projektů se v následujících dvou letech dočkáme, ale dvojka Shang-Chi mezi nimi zatím není. To znamená, že druhý díl by mohl potenciálně vyjít až někdy během roku 2024. Na další oznámení od Marvelu si tak budeme muset počkat.