Několik dní před Vánoci by k nám mělo dorazit pokračování úspěšného snímku Krotitelé duchů: Odkaz (2021), ve kterém zavítáme zpátky do starého dobrého a duchy přeplněného New Yorku. Server Deadline tak nedávno informoval o tom, že snímek nabral na palubu hned několik hereckých tváří. Mezi ně budou patřit i Patton Oswalt a Kumail Nanjiani, kteří si oba společně zahráli v marvelovce Eternals (2021). Zatím ovšem není známo, koho přesně mají ve filmu ztvárnit.

Oswalt se nejvíce chytl v komediálním žánru, z poslední doby se například objevil v hudební komedii Weird: The Al Yankovic Story, ve kterém trhlého a slavného hudebníka ztvárnil Daniel Radcliffe.

S komedií začínal i Kumail Nanjiani, který obzvlášť zazářil v romanťárně Pěkně blbě (2018). Nejenže si zde zahrál jednu z hlavních rolí, ale také byl za film následně nominován na Oscara v kategorii Nejlepší původní scénář. 

Dále se k oběma hercům přidali ještě James Acaster a Emily Alyn Lynd, ale ani u nich nevíme, koho vlastně ztvární.

Příběh dalších Krotitelů se každopádně opět zaměří na hrdiny z předešlého filmu od Jasona Reitmana. Opět se tak vrátí postavy jako Phoebe (Mckenna Grace), Trevor (Finn Wolfhard), Callie (Carrie Coon) a Mr. Grooberson (Paul Rudd). Jak již bylo řečeno, hrdinové ve filmu opustí americký venkov a vydají se do rušných ulic New Yorku, ve kterém se odehrávaly původní dva snímky z 80. let.

Je taktéž potvrzené, že se opět podíváme do hasičské zbrojnice, kde krotitelé Peter Venkman, Raymond Stantz, Egon Spengler a Winston Zeddemore měli sídlo. Podrobnosti o hlavním ději zatím stále nejsou k dispozici, ale nepochybně můžeme počítat s další strašlivou duchařskou hrozbou, která začne ohrožovat celé město. 

Scénář k filmu zpracovali Jason Reitman a Gil Kenan, který se ujal režie. Reitman však na výrobu snímku, který se přednedávnem začal konečně natáčet, dohlíží jako jeden z producentů. Kromě chystaného pokračování se dočkáme ještě jedné verze Krotitelů. Ta bude v podobě animovaného seriálu, který vzniká ve spolupráci Netflixu a studia Sony.

Oficiální premiéra zatím nepojmenovaného pokračování Odkazu je u nás stanovená na 21. 12. 2023.