Už nějakou dobu víme, že snímek Joker, jedna z komerčně nejúspěšnějších a nejlépe hodnocených filmových adaptací komiksu, dostane pokračování. A nedávno studio Warner Bros. Discovery konečně odhalilo, kdy přesně se druhého dílu dočkáme v kinech. Joker 2 vyjde 3. 10. 2024, to znamená přesně v den pětiletého výročí premiéry prvního dílu. Není žádným překvapením, že se film dočkal sequelu, z rozpočtu „pouhých“ 70 milionů dolarů vydělal parádních 1,07 miliard, což z něho hned po filmech jako Aquaman a Temný rytíř povstal dělá třetí nejvýdělečnější snímek ze světa DC. Režisér Todd Phillips původně zamýšlel udělat z filmu jednorázovou záležitost, která nebude mít pokračování. V té době ale ještě neměl sebemenší potuchy o tom, že jeho film se dočká takové slávy. 

Už také nějako dobu víme, že druhý díl se bude jmenovat Joker: Folie à Deux, přičemž název odkazuje na sdílenou psychózu, kdy dva lidé trpí tou stejnou psychickou poruchou. I nadále kolují zvěsti o tom, že v pokračování se má objevit nová verze Harley Quinn, kterou má ztvárnit slavná zpěvačka Lady Gaga.

Podle dalších zdrojů by měl být druhý díl Jokera taktéž muzikálem, což by přítomnost slavné zpěvačky v určitém ohledu vysvětlovalo. Zároveň to ale může být pro mnoho fanoušků náležitě překvapující, protože oproti prvnímu dílu, který byl pochmurným psychologickým dramatem/thrillerem, by to byla opravdu hodně výrazná změna. Nic z toho však ještě nebylo potvrzeno, jisté je zatím to, že do role Arthura Flecka se opět vrátí Joaquin Phoenix, kterému první díl vynesl Oscara.

Samotné natáčení by údajně mělo začít někdy v průběhu roku 2023, do té doby snad budeme o zápletce a obsazení mít více informací.

Těšíte se?