Na podzim roku 2019 jsme se dočkali jednoho z nejpůsobivějších snímků ze světa DC, za který si herec Joaquin Phoenix odnesl domů Oscara za Nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli. Joker od Todda Phillipse zkrátka zaznamenal mimořádný úspěch. Nejenže ho kritici a diváci bombardovali převážně pozitivními hodnoceními, ale taktéž senzačně válel i na poli komerčním. Z rozpočtu „pouhých“ 70 milionů dolarů vydělal film parádních 1,07 miliard, což z něho hned po filmech jako Aquaman a Temný rytíř povstal dělá třetí nejvýdělečnější snímek ze světa DC. Todd Phillips původně zamýšlel udělat z filmu jednorázovou záležitost, která nebude mít pokračování. V té době ale ještě neměl sebemenší potuchy o tom, že jeho film se dočká takové slávy. A jak se zdá, druhého dílu se v budoucnu opravdu se vší pravděpodobností dočkáme. 

Podle informací od Heroic Hollywood odhalil neznámý zdroj ve Warner Bros. to, že studio přednedávnem obdrželo první náčrt scénáře pro Jokera 2. Zdroj taktéž uvedl, že Warner Bros. se chystá zahájit produkci filmu už v roce 2023. Pokud je to pravda, tak teoreticky by mohl druhý díl doputovat do kin někdy v průběhu roku 2024. Bližší informace o ději druhého dílu zatím k dispozici nejsou, ale se vší pravděpodobností se do něho opět vrátí Phoenix jako Arthur Fleck/Joker. Vzniku pokračování se každopádně Phoenix nebrání. V minulosti prohlásil, že Jokerovu postavu lze rozhodně zkoumat ještě z mnoha dalších úhlů, ovšem v té době uvedl, že zatím sám neví, jestli se do toho skutečně pustí. 

Na jaře minulého roku jsme se dočkali informace, že Todd Phillips se skutečně postará o scénář ke druhému dílu, u kterého taktéž bude působit v roli jednoho z producentů. Pokud jsou tudíž nejnovější informace pravdivé, tak to znamená, že Phillips už má očividně nějakou jasnější vizi o tom, kam by měl druhý díl směřovat. Na podrobnější informace si tak budeme muset počkat. Ocenili byste druhý díl Jokera?