Studio Warner Bros. Discovery s filmovým DC univerzem v poslední době třese jako divé. Ale jeden z chystaných snímků, jenž je v relativním ,,bezpečí“, je pokračování veleúspěšného Jokera, které ponese název Joker: Folie à Deux. Podle nedávných informací se ale zdá, že studio si pro druhý díl sáhne docela hluboko do kapsy. Rozpočet prvního dílu z roku 2019 činil něco kolem 70 milionů dolarů, přičemž následně celosvětově vydělal parádních 1,07 miliard. Rozpočet druhého dílu ale bude činit až 150 milionů. Celých 20 milionů by měl dostat jak Todd Phillips, který se opět postará o režii, tak i Joaquin Phoenix, jenž zas ztvární fanoušky zbožňovaného Arthura Flecka. Ve filmu se také objeví Lady Gaga jako Harley Quinn, ta by měla za účinkování ve snímku dostat 10 milionů. 

Nadcházející pokračování bude navíc podle zdrojů od Variety údajně obsahovat komplikované a unikátní hudební sekvence. Takže jak se zdá, druhý díl bude skutečně z určité části muzikálem. Jeden ze zdrojů dokonce film přirovnal ke snímku Zrodila se hvězda z roku 2018, ve kterém Gaga ztvárnila jednu z hlavních rolí. Za film také získala svého prvního Oscara v kategorii Nejlepší původní píseň. Možná právě díky tomuto filmu přistála slavné zpěvačce k nohám role Harley Quinn, Todd Phillips byl totiž jedním z hlavních producentů, Gaga mu tak možná padla do oka.

Podrobné detaily o ději zatím neznáme, ale údajně by se měl z velké části zaměřit na věznici/blázinec Arkham Asylum, stejně tak by měl unikátní formou zkoumat vztah mezi Jokerem a Harley.

Natáčení filmu by mělo odstartovat někdy v průběhu příštího roku. Na samotném scénáři se opět podílel také Scott Silver, který s Phillipsem pracoval i na prvním díle. Druhý Joker vyjde 3. 10. 2024, to znamená přesně v den pětiletého výročí premiéry jedničky.