Minulý měsíc se k nám dostala informace, že legendární romanťárna Hříšný tanec našla svého režiséra. Nyní také konečně známe přesné datum premiéry. A nepřekvapivě je to těsně před Valentýnem. Snímek se totiž dostane do kin 9. 2. 2024. Takže pokud budou chtít pánové vzít svou budoucí expřítelkyni na něco do kina, aby oslavili svátek lásky, volba bude jasná. Režisérem filmu se má stát Jonathan Levine, který je například zodpovědný za milá komediální dramata Bláznovství z roku 2008 a 50/50 z roku 2011. Původně se také zdálo, že o scénář se postará pouze Elizabeth Chomko, která v roce 2018 debutovala se svým dramatem Všechno, co měli. Vyšlo ale najevo, že scénář s ní zpracovává ještě několik dalších filmařů, jmenovitě Mikki Daughtry, Tobias Iaconis a sám režisér Jonathan Levine. 

Mnohé fanoušky by také mohl potěšit fakt, že se do pokračování má vrátit herečka Jennifer Grey, která by opět měla ztvárnit roli Frances "Baby" Houseman. Bohužel vzhledem k tomu, že Patrick Swayze v roce 2009 zemřel na rakovinu slinivky, jeho postavy se v dalším díle se vší pravděpodobností nedočkáme. V druhém díle se tentokrát podíváme do devadesátých let. Příběh by se opět měl zaměřit na jistou mladou dívku, která se zakouká do tanečně zdatného jinocha, s nímž následně naváže romantický vztah. Zároveň by ale měla mít řadu interakcí právě s Baby Houseman, se kterou se spřátelí. Johnnyho nepřítomnost by ostatně měla v celkovém příběhu taktéž hrát nějakou roli, ta by se měla týkat právě Baby.

Podle tvůrců na nás také čeká řada devadesátkových hiphopových písniček, což bude oproti původnímu filmu rozhodně pozoruhodná změna. Zároveň se ale dočkáme návratu několika slavných písní z prvního snímku.

Levine prohlásil, že film by měl být v podstatě převyprávění původního příběhu novým generacím. Hříšný tanec se nepřímého pokračování dočkal už v roce 2004, ale to je film, na který většina fanoušků originálu chce spíše zapomenout.

Dáte pokračování šanci?