Schopný filmař Jason Reitman se rozhodl pokračovat v nejslavnější filmové sérii svého otce Ivana, kterou jsou samozřejmě proslulí Krotitelé duchů. Minulý rok jsme se tak dočkali volného pokračování prvních dvou dílů, které neslo název Krotitelé duchů: Odkaz. Jelikož však snímek z rozpočtu 75 milionů dolarů vydělal přes 204 milionů, bylo rázem jasné, že film se dočká také pokračování. A nyní už konečně víme, kdy se ho dočkáme. Další hraní Krotitelé vejdou do kin 20. 12. 2023. Detaily o ději však zatím známé nejsou, nicméně údajně má přímo navázat na dějství z předchozího filmu. Vrátit by se tak měla většina dětských hrdinů, stejně tak bychom se měli opět dočkat i dospěláckých herců jako Paul Rudd a Carrie Coon. Tvorbu dvojky už studio Sony potvrdilo na jaře během akce CinemaCon 2022. 

Ale i přestože zatím o ději nic nevíme, už jsme se alespoň konečně dozvěděli, kde se bude film odehrávat. Jak se zdá, příběh se přenese opět do starého dobrého New Yorku, ve kterém se odehrávaly i první dvě klasiky. Americkému venkovu tak patrně dáme sbohem. Otázkou taktéž zůstává, jaký bude mít film oficiální název. Jason Reitman měl pro snímek kódové jméno FIREHOUSE, které vychází podle hasičské zbrojnice, v níž původní Krotitelé duchů měli sídlo. Nicméně můžeme předpokládat, že finálový název bude jiný. Jelikož se ale v Odkazu museli hrdinové opět postavit silám strašlivého Gozera, který byl hlavním antagonistou prvního dílu z roku 1984, je rozhodně možné, že v pokračování se zas vrátí Vigo Karpatský, jenž si primárního padoucha zahrál ve druhém díle z roku 1989. Necháme se proto překvapit. 

Jason Reitman by se měl znovu chopit otěží režie a scénáře, se kterým mu opět pomůže Gil Kenan. Ve výrobě je také animovaný seriál, který vznikne ve spolupráci Netflixu a studia Sony. O čem přesně ale bude, je zatím ve hvězdách.