Pozor! Následující článek obsahuje spoilery k filmu Kill Bill.

Mezi nejznámější a nejmilovanější filmy Quentina Tarantina bezpochyby patří Kill Bill, v němž se bývalá vražedkyně Beatrix Kiddo v podání Umy Thumran vydá na cestu krvavé pomsty proti svým tehdejším parťákům, kteří z nácviku na její svatbu udělali jeden velký masakr. Celý snímek, který byl nakonec rozdělen na dvě části, se však dočkal řádného a uspokojivého zakončení. Beatrix úspěšně zlikvidovala (téměř) všechny členy svého bývalého komanda, včetně jejího vůdce a Beatrixina tehdejšího milence Billa, z jehož rukou získala zpět i svou dceru BB.

Už od premiéry druhé části filmu ale mnoho fanoušků začalo prohlašovat, že by rádi jednoho dne viděli volné pokračování, jež by se tentokrát zaměřilo na po pomstě prahnoucí Nikkiu, dceru Vernity Green, kterou Beatrix v první části filmu zabila.

A jak už nějakou dobu víme, v průběhu let kolem tohoto nápadu Tarantino mnohokrát tak nějak nejistě kroužil. Nikdy sice nezamítl, že by třetí díl někdy natočil, ale zároveň fanoušky nikdy neujistil o tom, že se ho jednou skutečně dočkáme. Není také žádným tajemstvím, že Tarantino hodlá natočit svůj desátý film, který však má být jeho posledním. V roce 2021 však připustil, že by oním filmem klidně mohl být i „Kill Bill 3.“ Zdá se ale, že pokračování by ráda viděla i sama představitelka výše zmíněné Vernity, tedy herečka Vivica A. Fox. Ta během rozhovoru pro Variety prohlásila, že by se do role velice ráda vrátila:

,,Lidé po tom hladoví. Quentine, no tak! Čekám na to. Říká se, že to má být o mé vyrůstající dceři. Věřím, že Quentin najde nějaký způsob… možná v podobě flashbacku. Strašně ráda bych znovu pracovala s Quentinem a Umou. Hodně jsem se natrénovala.“

Sám Tarantino potvrdil, že kdyby někdy mělo pokračování Kill Billa skutečně vzniknout, zaměřilo by se na dospělou Nikkiu, která bude chtít pomstít smrt své matky. Následně by se jí tak dostalo tréninku od Sophie Fatale, bývalé pravé ruky zesnulé O-Ren Ishii, a slepé Elle Driver, která je jedinou přeživší z Komanda Zmijí. Velkou roli by ve filmu sehrávala i Nevěstina dcera BB, která by v té době už byla také dospělou ženskou. Tarantino také odhalil, že kdyby si měl vybrat, kdo by dospělou BB ztvárnil, vybral by si Mayu Hawke, hvězdu, která se proslavila díky seriálu Stranger Things. Co se týče dospělé Nikki, Vivica A. Fox odhalila, že v by roli velice ráda viděla Zendayu. 

Stane se tedy nakonec pokračování Kill Billa režisérovým posledním filmem? Kdo ví, je pravda, že s onou myšlenkou si začal v posledních letech více pohrávat, dokonce o něm před lety mluvil i s Umou Thurman.

Stále se však zdá víc pravděpodobné, že Tarantino se nakonec rozhodne na závěr své režisérské kariéry uchýlit k jinému projektu. Ale to ukáže čas.