Filmové DC univerzum čeká zbrusu nová etapa. A to nejenom s desetiletým plánem studia Warner Bros. Discovery, ale také se jmenováním Jamese Gunna a Petera Safrana do pozice šéfů DC Films. Mnozí fanoušci se ale samozřejmě zabývají otázkou, kdy se v kinech dočkáme pokračování parádního Batmana od Matta Reevese, ve kterém netopýřího strážce Gothamu ztvárnil Robert Pattinson.

I když výše zmíněné studio udělalo ve filmovém univerzu DC menší čistku, v rámci které byly zrušeny projekty jako Batgirl a animovaný seriál Batman: Caped Crusader, druhý filmový Batman se o svůj osud bát nemusí, protože Reeves na konci léta se společností podepsal víceletou smlouvu o spolupráci.

A i přestože ještě Batman 2 nedostal od společnosti oficiálně zelenou, už teď je jasné, že se ho dočkáme. Akorát si na něj asi budeme muset počkat hezkých několik let.

Server Variety totiž nedávno oznámil, že druhý Batman by se měl v kinech objevit nejdříve v roce 2025, ale je samozřejmě více než možné, že to bude později. Matt Reeves momentálně pracuje na scénáři, přičemž sám v minulosti uvedl, že s dalším dílem nijak nespěchá. Se psaním mu pomáhá i mladý filmař Mattson Tomlin, který stojí za sci-fi snímky jako Projekt Power, Malá rybka a Matka versus android.

Výroba druhého dílu je ale pro studio výhodná už jen z hlediska tržeb. The Batman v kinech vydělal přes 770 milionů dolarů, což z něho dělá pátý komerčně nejúspěšnější film roku, dokonce ani čtvrtý Thor nevydělal tolik, byť mu se svými 760 miliony stojí přímo za zády. O to působivější je, že Batman byl v rámci Projektu Popcorn od Warner Bros. kinovou exkluzivitou pouze po dobu 45 dní, posléze zamířil na HBO Max. 

Čekání na dalšího Batmana bude tudíž dlouhé, ale pevně věříme, že nás Reeves s Tomlinem nezklamou. Reeves chce každopádně se svými projekty založit zcela vlastní gothamský univerz, kterému jednoduše říká: ,,The Batverse“. Spadat by do něho měly nejenom filmoví Batmani, ale také připravované seriálové spin-offy o Penguinovi a Arkhamu.

Režisér si taktéž pohrává s nápadem nadělit spin-offy známým padouchům z komiksů, například Mr. Freeze, Scarecrow, Clayface a Professor Pyg.