Už za necelé tři měsíce přisviští do světových kin nový film Wese Andersona, který ponese název Asteroid City. Stále tedy ještě nevíme, co přesně pro nás talentovaný režisér Života pod vodou (2004) připravuje tentokrát, ale venku je již oficiální plakát, na který se můžete podívat níže. Plakát je však poměrně dobrou známkou toho, že k nám brzy dorazí také první trailer, který nám o zatím tajemném ději této údajně romantické komedie poodhalí více informací.

Už od konce minulého roku ale víme, že film je popisován jako ,,poetická meditace o smyslu života.“ Ať už to bude znamenat cokoliv, rozhodně to zní jako něco, co pochází právě od Wese Andersona. Zavítat bychom každopádně měli do fiktivního amerického pouštního města v roce 1955, v němž se zrovna pořádá sjezd mladých astronomů. Na ten tak dorazí nejenom nejrůznější studenti, ale i rodiče ze všech koutů Spojených států, na něž kromě vědeckých soutěží čeká ještě jedno hodně nezvyklé překvapení. 

A jak už je u Andersona zvykem, opět pro svůj projekt shromáždil celou řadu sympatických herců. Mnozí z nich už navíc s režisérem spolupracovali na jeho předešlých projektech, jmenovitě se tak jedná o hvězdy jako Bryan Cranston, Scarlett Johansson, Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Adrien Brody, Tony Revolori, Edward Norton, Liev Schreiber, Willem Dafoe, Jeffrey Wright, Stephen Park, Rupert Friend a Jeff Goldblum.

Dále tu máme herce, kteří s Andersonem v chystaném filmu pracovali poprvé, jmenovitě Tom Hanks, Maya Hawke, Steve Carell, Margot Robbie a Sophia Lillis.

Právě nováčci Tom Hanks a Margot Robbie by měli ve filmu ztvárnit hlavní role, ale ještě uvidíme, co ukáže samotný trailer, který by měl dorazit cobydup. Opět bychom pravděpodobně neměli očekávat žádnou vážnou podívanou, Asteroid City se ponese v typicky odlehčeném duchu. 

Wes Anderson se tradičně postaral jak o scénář, tak i o režii. Na snímku pracoval i jeho dvorní a na Oscara nominovaný kameraman Robert D. Yeoman, který s režisérem pracuje od dob jeho celovečerního debutu Grázlové (1996).

Do vybraných kin se snímek dostane již 16. 6., ale my si na něj budeme muset počkat až do 22. 6. 2023.