V roce 2018 jsme se dočkali nadupaného animáku Spider-Man: Paralelní světy, který mnozí fanoušci považují za jednu z nejlepších filmových adaptací o nejslavnějším pavoučím hrdinovi. Film slavil mezi diváky takový úspěch, že příchod druhého dílu byl dozajista zaručený. A studio Sony nám konečně dalo první ochutnávku toho, co nás v pokračování, které ponese název Spider-Man: Into the Spider-Verse, čeká. Nedávno totiž zveřejnilo „first look“ video, ve kterém se dočkáme dvou hrdinů z předchozího filmu – Milese Moralese, kterému opět propůjčil hlas Shameik Moore, a Gwen Stacy v podání Hailee Steinfeld. Na video z nadcházejícího druhého dílu se můžete podívat výše. 

O samotném ději toho příliš nevíme, ale oficiální synopse slibuje, že spider-manovský tým s různých dimenzí se opět dá dohromady, aby změřil síly s jakýmsi mocným a nebezpečným padouchem. Nutno také podotknout, že nadcházející film bude rozdělený na dvě části. Je to pravděpodobně i důkaz toho, že druhý díl bude mít oproti prvnímu filmu patrně mnohem velkolepější zápletku. Podle výše uvedeného videa nás ale opět čekají přesně ty věci, díky kterým si první díl získal srdce milionů diváků na celém světě – parádní komiksová animace, fajn humor, sympatické postavy a vizuálně podmanivá jízda, na kterou je radost pohledět. 

V první části pokračování se také dočkáme i starší verze Petera Parkera, kterého opět namluví Jake Johnson. Nutno ovšem podotknout, že tentokrát se režie ujme zcela nová trojice. Ta se bude skládat z filmařů Joaquima Dos Santose, Kempa Powerse a Justina Thompsona, který však u minulého dílu pracoval jako scénograf. V kinech se první části ovšem dočkáme až v půlce podzimu příštího roku. Datum vydání druhé části zatím neznáme. Jste fanoušky Paralelních světů? A zajdete se na druhý díl podívat do kina?