Pokud jste fanoušky původní herní série Resident Evil, určitě jste si museli všimnout, že v nedávno vydaném traileru na reboot filmové série jménem Resident Evil: Welcome to Raccoon City, který se pokusí ve filmovém prostředí napravit celé sérii reputaci, bylo mnoho odkazů na místa a události z původních herních předloh. Pojďme se proto podívat na šest scén ze zmíněného traileru, které jsou téměř přesnou replikou slavných her. Je totiž patrné, že nadcházející film do sebe spojí události z prvního a druhého dílu. Nyní je ovšem otázkou, nakolik kvalitně se mu to povede. Zahrneme obrázky jak z původních her od Capcomu, tak i z jejich novodobých remaků.

SPENCER MANSION

Ve filmu se dočkáme nechvalně proslulého honosného sídla z prvního dílu, ve kterém společnost Umbrella prováděla ilegální výzkum na biozbraních, což následně zapříčinilo vznik odporných zombíků. Trailer na novodobou filmovou verzi nám tak ukáže nejenom exteriér, ale i samotný interiér sídla. 

POLICEJNÍ ODDĚLENÍ RACCOON CITY

Fízlovské oddělení sehrávalo velkou úlohu zase ve druhém herním díle. A zdá se, že budoucí film na to rozhodně nezapomněl. V traileru ho totiž uvidíme hned několikrát.

NAKAŽENÝ ŘIDIČ NÁKLAĎÁKU

A když už o tom oddělení mluvíme, tak je třeba také zmínit ikonickou intro pasáž z druhého dílu, v níž se dočkáme infikovaného řidiče náklaďáku, kterého příliš veselá noc opravdu nečeká.

ZOMBIE PEJSKOVÉ

No to by tak hrálo, kdyby v rebootu na Resident Evil chyběli zombie psi! Ti jsou ve hrách považováni za jedny z nejděsivějších a nejhrozivějších nepřátel, tudíž je jasné, že v nadcházejícím snímku se jich dočkáme jakbysmet. 

ODHALENÍ PRVNÍ ZOMBIE

Při prozkoumávání Spencer Mansion narazí hrdinové na chlápka s laboratorním pláštěm, který je u něčeho skrčený. Když se ale následně otočí, tak zjistíme, že to už není žádný člověk, ale pěkně hladová zombie. 

THE LICKER

Trailer se nám taktéž pochlubil s takzvaným Lickerem, hrozivým tvorem, který se představil ve druhém herním díle. Licker býval člověkem, který prodělal ne jednu, ale hned dvě velké mutace. Ty tak zapříčinily hrůznou fyzickou transformaci, které onoho nešťastníka přetvořily na opravdu pěkně zrůdnou bytost. 

Našli jste v traileru ještě další odkazy?