Na začátku měsíce se konečně rozjela produkce filmu Furiosa, který slouží jako prequel k parádnímu akčňáku Šílený Max: Zběsilá cesta. O film se opět stará George Miller, otec celé postapokalyptické série, která existuje už od konce sedmdesátých let. Nedávno se tak fanoušci dočkali čtyř fotek z natáčení, které sice z hlavního příběhu nic zásadního neodhalují, ale člověk si alespoň může částečně udělat obrázek o tom, co od filmu může čekat. Podívat se na ně můžete níže. Fotky obsahují pro celou sérii poměrně ikonické aspekty, tedy nehostinně vyhlížející prostředí, drsňáčtí jezdci na motorkách a pěkně zchátralý bourák. Celé natáčení momentálně probíhá v Austrálii. 

Jak už je z názvu filmu patrné, jeho hlavní hrdinkou se stane stejnojmenná drsňačka, kterou ve Zběsilé cestě ztvárnila Charlize Theron. Tentokrát se však dočkáme její mladší verze, tudíž charismatickou herečku ve filmu už neuvidíme. Místo ní Furiosu ztvární talentovaná Anya Taylor-Joy, která se proslavila díky filmům jako Čarodějnice, Rozpolcený, Poslední noc v Soho a Seveřan. Ve filmu si také zahraje Chris Hemsworth, který by měl ztvárnit postavu jménem doktor Dementus. Zároveň by se mělo jednat o hlavního padoucha celého příběhu. Údajně bychom se také měli dočkat dalších mladších verzí postav, které se již ve Zběsilé cestě objevily, mezi ně by měl také patřit Immortan Joe, jehož si zahrál Hugh Keays-Byrne. 

Spolu s Georgem Millerem se o scénář postaral Nick Lathouris, který taktéž pracoval na Zběsilé cestě. Původně jsme se měli snímku dočkat už v roce 2023, nicméně minulý podzim přišla informace, že premiéra se posouvá téměř o celý rok. Kromě výše zmíněných herců se ve filmů objeví také Tom Burke, Nathan Jones a Angus Sampson.

Oficiální premiéra je stanovená na 23. 5. 2024.