Disney na akci D23 konečně představil plnohodnotný trailer na seriálovou verzi Lovců pokladů, která ponese název National Treasure: Edge Of History.

A vůbec by nás nepřekvapilo, kdyby se mnozí znalci předešlých dvou filmů s Nicolasem Cagem pousmáli, protože ve vůbec první scéně, kterou nám upoutávka ukáže, se objeví Peter Sadusky, speciální agent FBI, jehož opět ztvárňuje Harvey Keitel. Ten tak bude spolupracovat s hlavní hrdinkou celého příběhu jménem Jess Morales (Lisette Olivera), která se vydá za nebezpečným dobrodružstvím, aby mohla odhalit tajemnou minulost své rodiny a zachránit prastarý poklad před zlými prackami. Ty patří mocné miliardářce Billie (Catherine Zeta-Jones), která je ochotná jít přes mrtvoly, aby bájný poklad získala pro sebe.

Dále se můžeme těšit na postavy jako Ethan (Jordan Rodrigues), Jessin kamarád, který je do naší hlavní protagonistky tajně zabouchlý, pak Liam (Jake Austin Walker), muzikant, jehož rodina se věnuje hledáním pokladů, následně také Oren (Antonio Cipriano), konspirační teoretik, jenž je bývalým klukem Jessiny nejlepší kamarádky (Zuri Reed), a v neposlední řadě také Ross (Lyndon Smith), schopný agent FBI.

A pokud si počkáme až na samotný konec celého traileru, uvidíme dalšího starého známého z filmů. Tím je Riley Poole, technologický expert a parťák Benjamina Franklina Gatese, kterého v seriálu opět ztvární Justin Bartha

Z upoutávky je jasné, že můžeme očekávat podobnou nálož humoru, akce a tajemna, které jsme se dočkali i ve filmových verzích. A i přestože Nicolase Cage v první sérii patrně neuvidíme, tvůrci se nechali slyšet, že pokud dostane zelenou i druhá řada, pokusí se ho do ní dostat.

Showrunnery a hlavními scenáristy jsou Cormac Wibberley a Marianne Wibberley, oba dva také zpracovali scénáře ke snímkům s Nicolasem Cagem. Určité epizody natáčí i Jon Turteltaub, původní režisér obou dvou filmů, taktéž se k němu ještě připojila indická filmařka Mira Nair.

Oficiální premiéra je stanovená na 14. 12. 2022.