Srpen/august se nám rychle blíží. A spolu s ním se dočkáme také premiéry první série nadcházejícího spin-offu Hry o trůny jménem Rod draka. HBO se proto rozhodlo, že se s námi podělí o oficiální plnohodnotný trailer na který se můžete podívat výše. Seriál tak bude vyprávět o starobylém a mocnému rodu starých dobrých Targaryenů, přičemž hlavní příběh se bude odehrávat asi 200 let před událostmi první série Hry o trůny. Jedna ze zásadních otázek pro děj seriálu je následující: Kdo usedne na Železný trůn po smrti krále Viseryse I Targaryena (Paddy Considine)? Ačkoli zvyk diktuje, že tato pozice náleží králově prvorozeným, věci zas tak snadné nebudou. 

Novou královnou se tak má stát Viserysova dcera Rhaenyra Targaryen, mladá princezna, v jejíž žilách koluje čistá valyrisjká krev. Proti Rhaenyřině oprávněnému nároku na trůn však stojí její strýc Daemon Targaryen (Matt Smith), který rozhodně nezůstane pouze u slov a rozhodne se jednat. Čeká nás tak příběh z velké občanské války, která byla známá pod jménem Tanec draků. A protože se jedná o příběh ze světa Hry o trůny, politické intriky jsou nevyhnutelné, stejně tak i nějaká ta nahota, draci a pořádné bitvy. Rod Draka si každopádně vychvaloval i sám G. R. R. Martin, který je tvůrcem původních knižních předloh.

Tvůrcem celého seriálu je Ryan J. Condal, který se s Miguelem Sapochnikem postaral o scénář. Sapochnik, veterán z původního seriálu, si taktéž zrežíruje několik epizod.

Oficiální premiéra první řady je stanovená na 21. 8. 2022.