Už tento měsíc se můžeme těšit na opravdu velice nadějně vyhlížející sci-fi seriál jménem The Peripheral, který vychází podle stejnojmenné knihy z roku 2014 od slavného science fiction autora Williama Gibsona. Amazon nám tak nadělil plnohodnotný trailer, na který se můžete podívat výše.

Píše se rok 2032, přičemž veškerá technologie a virtuální realita učinily v posledních letech velké kroky kupředu. Hlavní hrdinkou se stává mladá žena jménem Flynne Fisher (Chloë Grace Moretz), která žije se svým bratrem Burtonem (Jack Reynor) a svou umírající matkou v malém městě v Blue Ridge Mountains. Jak se zdraví jejich matky zhoršuje a účty za lékařskou péči přibývají, Flynne a Burton si začnou přivydělávat hraním nejrůznějších simulací, kde musí překonávat různě náročné levely a soupeřit s ostatními hráči. 

Jednoho dne se ale oběma sourozencům naskytne příležitost otestovat beta verzi zbrusu nové VR vychytávky, která je zavede do virtuálního Londýna roku 2099. Flynne, která se tak rozhodne hrát za svého bratra, ve hře dostane speciální úkol. Vloupat se do centra korporace známé jako The Research Institute, aby mohla ukrást její cenné tajemství. Celé to však má jeden dost zásadní háček.

Když my ostatní hrajeme akční hry, které trestají neúspěch smrtí, tak moc dobře víme, že přímo nám se nic stát nemůže. Ovšem Flynne a Burton si brzy uvědomí, že mohou přijít o život nejenom v onom virtuálním světě, ale i v tom skutečném. Oba sourozenci totiž odhalí pravdu, která nikdy nemělo spatřit světlo světa. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou celého seriálu se stal Scott B. Smith, který byl v roce 1999 nominován na Oscara za krimi thriller Jednoduchý plán. A to v kategorii Nejlepší adaptovaný scénář. O režii jednotlivých epizod se postarali Alrick Riley a Vincenzo Natali.

Dále se v seriálu objeví herci jako Louis Herthum, Chris Coy, David Hoflin, India Mullen, Hannah Arterton, Moe Bar-El, Adelind Horan a Eric Tiede.

Oficiální premiéra na Amazon Prime Video je stanovená na 21. 10. 2022.