A u životopisných filmů slavných hudebníků ještě nějakou chvilku zůstaneme, protože nedávno také vyšel plnohodnotný trailer na nadcházející snímek Moonage Daydream, který se zaměří na kariéru legendárního Davida Bowieho. Název filmu odkazuje na Bowieho píseň z alba The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars z roku 1972, díky kterému světu představil svou ikonickou a průlomovou jevištní osobnost jménem Ziggy Stardust. Na trailer se můžete podívat výše.

S upoutávky je každopádně patrné, že snímek se se svým stylem bude od předešlých hudebních filmů lišit. Při sledování dostane člověk možná tak trochu pocit, jako kdyby se koukal na upoutávku na nějaký zbrusu nový film od znovuzrozeného Stanleyho Kubricka, případně i Gapsara Noeho. Tudíž pro fanoušky slavného umělce bude dokument rozhodně povinností. 

I přestože snímek má být v dokumentární formě, jeho tvůrce, tedy Brett Morgen, ho tak neprezentuje. Místo toho tvrdí, že Moonage Daydream bude žánrově odlišným filmovým zážitkem, ze kterého bude fanouškům padat brada na zem. Snímek je také popisován jako ,,filmová odysea", přičemž se zaměří na Bowieho kreativitu a na to, jak ji vlastně nastartoval, aby se mohl vydat na svou naprosto nezapomenutelnou hudební cestu.

Dokument bude z velké části sledovat Bowieho na vrcholu jeho kariéry v letech 1970-1977, má ale i pokrýt pozdější roky. Pokud jste tudíž milovníci Bowieho hudby, snímek si rozhodně nenechte ujít, protože se v něm dočkáte také mnoha dosud neviděných záběrů z nejrůznějších koncertů. Film navíc obsahuje až 40 exkluzivně remasterovaných Bowieho písní, přičemž je také vůbec prvním snímkem, pro jehož tvorbu dostali tvůrci plný přístup k umělcovým archivům.

O scénář a režii snímku se postaral výše zmíněný Brett Morgen, který byl v roce 1999 nominován na Oscara za dokument On the Ropes. Mezi jeho další slavné dokumentární projekty patří například i Ten kluk bude točit, Chicago 10 a Jane. V žánru se rozhodně jedná o velkého profíka. Tak snad se máme na co těšit.

Oficiální premiéra je stanovená na 16. 9. 2022.