Téměř před měsícem se k nám dostala zpráva o tom, že chystaný šestý díl Pirátů z Karibiku, ve kterém by se hlavní role tentokrát ujala Margot Robbie (patrně s ženskou posádkou pirátek), nakonec nevznikne. Odhalila to sama herečka v rozhovoru pro Vanity Fair. Ovšem nyní se zdá, že celý projekt patrně ještě nemusí být nadobro mrtvý.

Server The Wrap nedávno udělal rozhovor se známým producentem Jerrym Bruckheimerem, který se mimo jiné podílel na tvorbě všech předešlých dílů slavné pirátské série. Podle jeho slov z konce letošního jara to totiž ještě vypadalo, že zmíněný šestý díl s herečkou stoprocentně vznikne. A jak se zdá, Bruckheimer si to myslí i nadále. Producent tak v rozhovoru prohlásil, že k filmu ještě stále může dojít, jenom to nebude příští film o Pirátech z Karibiku, nýbrž přespříští. 

Bruckheimer tak potvrdil, že momentálně se chtějí zaměřit na druhý pirátský projekt, o kterém už nějakou dobu víme, teprve poté by mohlo dojít na spin-off s Margot Robbie.

To znamená, že šestým dílem filmové série by se nakonec mohl stát film, na kterém momentálně pracují Craig Mazin, tvůrce vynikajícího seriálu Černobyl, a Ted Elliott, scenárista, jenž pracoval na všech dosud vydaných Pirátech. O jeho ději však zatím nic nevíme, stejně tak ani to, zda se do něho vrátí nějaké postavy z předešlých dílů. Podle dostupných informací se navíc stále zdá, že k projektu není upsaný ani Johnny Depp, který v rámci soudního procesu s jeho bývalou manželkou Amber Heard prohlásil, že se už k Pirátům nevrátí. 

Piráti z Karibiku s Margot Robbie tak stále ještě nejsou ze hry, akorát si na ně fanoušci budou muset počkat hezkých několik let. Hlavní scenáristkou filmu se původně stala Christina Hodson, která s Robbie pracovala na snímku Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn). Taktéž sepsala scénář pro filmy jako Bumblebee a Unforgettable.

Zatím však není známo, zda bude k projektu upsaná i v době, kdy na něj přijde řada. Necháme se proto překvapit, jestli se bude sérii dařit i bez přítomnosti Deppa.