Kvůli současné situaci se mnoho z nás doma nudí . Zásoba seriálů je vyčerpána, filmy vykoukány a knihy přečteny. Záchranné lano nám nyní naštěstí hází společnost AQS, která vlastní známé značky Bioscop a Magic Box. Ta se pro zlepšení všeobecné nálady rozhodla na svůj YouTube kanál Filmy česky a zadarmo pod heslem „Doma seď a zachraň svět“ denně přidávat oblíbené české filmy. Nové snímky jsou zveřejňovány vždy v sedmnáct hodin a pro diváky jsou dostupné po třicet dní od zveřejnění.

Můžete si tak například zopakovat českou klasiku v podobě Pelíšků Jana Hřebejka, které celou akci začaly a pochopitelně již nasbíraly mnoho zhlédnutí.

Dalším přidaným snímkem byli tragikomičtí Samotáři, ve kterých zazářili Ivan Trojan a Jiří Macháček.

Příznivce poněkud hořčejší komedie jistě potěší film Horem Pádem, kde se objevil například Jan Tříska nebo již zmíněný Jiří Macháček.

Animovaný film pak ve výběru zastupují Lichožrouti Galiny Miklíkové. Tento snímek si díky odlehčenějšímu humoru a hezkému zpracování jistě kromě dětí užijí i ti odrostlější.

Dnes se do tohoto výčtu přidá snímek Fair Play Andrey Sedláčkové, který řeší úskalí vrcholového sportu.

Ty nejmenší, ale jistě i starší, pak jistě potěší česká klasika v podobě Krtečka, jenž má na kanále široké zastoupení.

To je však jen malý výčet toho, co na Filmech česky a zadarmo najdete. Spoustu dalších skvělých snímků jsme totiž vynechali. Například Záhadu hlavolamu podle známých foglarovek, či zahraniční klasiku Číslo 5 žije, nebo pohádkovou Princeznu ze mlejna Zdeňka Trošky...

Zkrátka a dobře. Pokud již nemáte co sledovat, zamiřte na Filmy česky a zadarmo. To své si tam totiž jistě najde každý.