Pokud bychom někdy udělali TOP 5 nejslavnějších španělských filmařů historie, zcela jednoznačně by do ní patřil také legendární Pedro Almodóvar, tvůrce titulů jako Vše o mé matce (1999), Špatná výchova (2004) a Volver (2006), který má doma na poličce hned dva Oscary. A i přestože jeho unikátním komediím a dramatům nemusí přijít na chuť úplně všichni diváci, každý správný filmový nadšenec by měl za život zhlédnout alespoň jeden titul z jeho filmografie, protože se opravdu jedná o jednoho z nejdůležitějších představitelů španělského filmu.

Almodóvar se svými filmy mnohokrát zazářil na filmovém festivale v Cannes, odkud si během let odnesl už tři významné ceny. A právě na letošním ročníku nám nadělí svůj nový krátkometrážní film jménem Strange Way of Life, ve kterém se v hlavních rolích objeví sympaťáci Pedro Pascal a Ethan Hawke. 

O samotném ději toho zatím příliš nevíme, ale film by měl údajně být v žánru romantického westernu, přičemž by měl svým stylem připomínat slavný film Zkrocená hora (2005) od Anga Lee, kde se do sebe zakoukají dva hlídači stáda ovcí v podání Jakea Gyllenhaala a Heatha Ledgera. Podle Almodóvara ale bude primárním tématem celého filmu maskulinita. Tu však má děj zkoumat v jakémsi hlubším smyslu. Příběh má být o dvou mužích jménem Silva (Pascal) a Jake (Hawke), kteří se sice milují, ale k jejich vztahu se oba dva staví jiným způsobem.

Ať už to bude znamenat cokoliv, Almodóvar dále uvedl, že snímek bude obsahovat spoustu věcí, které se dají od westernu očekávat. Budou tam pistolníci, ranč, městečko se šerifem a samozřejmě dojde i na finální přestřelku, nicméně zároveň by měl film obsahovat jistou formu dialogu mezi dvěma muži, která zrovna u westernu není příliš obvyklá. Více informací však Almodóvar už odhalit nechtěl. 

Během celé své kariéry španělský režisér příliš krátkometrážních filmů nenatočil, za zmínku stojí tituly jako Princesa de hielo (2017) a La voz humana (2020), ale jinak se jeho tvorba skládá především z celovečerních snímků.

Necháme se každopádně překvapit, co z jeho chystaného krátkého titulu vyleze, až bude během května premiérovat na zmíněném slavném festivalu. Dále se mají ve filmu objevit herci jako Manu Ríos, Pedro Casablanc, Sara Sálamo, Jason Fernández a José Condessa.