Slyšeli jste někdy o filmové sérii Residetnt Evil? Pokud ano, tak moc dobře víte, kdo je Paul W. S. Anderson. Jelikož tento režisér a zároveň i scénárista stojí právě za zmiňovanou sérií. A jestli zavzpomínáte ještě trochu víc, určitě si vybavíte herečku, jež byla obsazena do hlavní role těchto filmů. Přesně tak, nebyl to nikdo jiný než Milla Jovovich, která se do filmu dostala snad jen proto, že je ženou pana Andersona. Ať už je to tak či onak, o téhle dvojce jste určitě už někdy slyšeli a dnes si řekneme něco o jejich nadcházejícím filmu podle slavné série Monster Hunter.

Právě o filmové adaptaci Monster Hunter se rozpovídal Paul. S. W. Anderson na newyorském Comic-Conu. Celý rozhovor trval nějakých 45 minut, ale my si tady povíme to nejzajímavější: monstra, která ve filmu budete moci zahlédnout.

Jako první se nám na scéně objevuje Black Diablos. Což je vlastně samička od tohoto druhu, která bývá v době páření zbarvena do černa. A proto je také velmi teritoriální a agresivní. Takže je vcelku jasné, z jakého důvodu si tahle Black Diablos rozhodla vybít si svůj vztek na právě se objevené vojenské jednotce z našeho světa. Ta není pod vedením nikoho jiného než kapitánky Natalie Artemis (Milla Jovovich).Toho jste si ale mohli všimnout už pár dní dozadu v teaseru, který byl vypuštěn do světa. Avšak dnes se nám dostalo vyjádření od samotného Andersona.

"Zbožňuji Black Diablos. Diablos jsou monstra, která mám prostě rád, avšak Black Diablos je obzvlášť nepříjemná, jelikož se jedná o samičku Diablos, která je březí. Takže je velmi agresivní a teritoriální," řekl Anderson v rozhovoru na newyorském Comic-Conu.

Abychom nebyli jen u těch děsivých a nebezpečných monster, tak se přesuneme na druhou kolej. Zde na nás totiž čekají roztomilá stvoření připomínající naše pozemské kočky. Uhádli jste to správně, jelikož se nejedná o nic jiného než o vaše věrné společníky Palico. Ti se nakonec ve filmu také objeví, což je rozhodně skvělá zpráva. Paul W. S. Anderson nám k tomu řekl toto, „Nemůžete udělat Monster Hunter film, aniž by v něm byli Palico. Takže se rozhodně podíváme i na Palico.“

Tím ale naše informace o Palico nekončí. Dozvěděli jsme se také, že se na scéně objeví jeden z nejznámějších Palico, Meowscular Chef. Ten je podle samotného loru Monster Hunter World věrným parťákem Admirála. Avšak zde tomu bude trochu jinak. Jen posuďte sami z toho, co nám sdělil Anderson.

"Máme jeden z charakterů, Meowscular Chef, který je Admirálovým společníkem, jenž je fantastickou postavou, který má tenhle spíše koketní vztah s Millou, což je opravdu zajímavé," prohlásil Paul W. S. Anderson.



A v neposlední řadě tu máme jedno z ikonických monster celé Monster Hunter série - Rathalos. Obří okřídlená potvora, která vás slupne jako jednohubku, pokud si nedáte dostatečně pozor. I Rathalos si to tedy zamíří na filmové plátno a podle toho, co jsme mohli vidět v teaseru, musím říct, že vypadá fakt nádherně. Hodím vám sem video, kde se budete moci přesvědčit sami.

Anderson se k objevení Rathalose vyjádřil takto, „Zbožňuji Rathalose, protože Rathalos je vlastně rockovou hvězdou celé Monster Hunter série. Byl skoro ve všech videohrách. A je nejspíše jedním z nejobtížněji zabitelným monstrem. Je prostě krutopřísný. Takže jsem velmi natěšený, že může být v našem filmu.“

No ale monstra nebyla tím jediným tématem, na které se v průběhu rozhovoru dostalo. Řeč také byla o filmu jako takovém. Zde bylo vidět a hlavně slyšet, že Paul S. W. Anderson má opravdu radost, že se mohl pustit do tvorby filmové adaptace Monster Hunter universa. Zmínil se, že k sérii se dostal už před 10 lety a hned do ní padl po hlavě. Zamiloval si stvoření a úžasný svět, který se Capcomu povedlo vytvořit. Proto k filmu nepřistupuje jen jako režisér, ale také jako hráč a dlouholetý fanoušek série.

Ať už je mistr Anderson z filmu nadšený jak chce, na dělání závěrů je ještě brzy. Předchází ho totiž jeho minulé filmy - Resident Evil - u kterých to bylo s kvalitou jako na houpačce. Někdy jsme se dočkali absolutně strhujících scén plných akce a napětí. No a někdy to dopadlo prostě strašně. Já osobně jsem zastánce toho, že první díl je solidní a zbytek je v rámci možností koukatelný, i když občas je třeba zavřít oči, abyste si nějak neublížili.

Takže pokud se budeme držet paternu, který byl nastolen s Resident Evil sérií, mohli bychom se dočkat kvalitního snímku. Efekty a jednotlivá monstra zatím vypadají fakt pěkně, ale zase jsme viděli jen pár několika sekundových teaserů, takže kdo ví, jak bude vypadat zbytek.

Nezbývá nám nic jiného, než si počkat na plnohodnotný trailer a 30. 12. 2020 si zajít na film do kina. Tedy pokud nám bude přáno a nedojde k nějakému nečekanému odložení. Vždyť víte, koronavirus a tak.