Tak to vypadá, že pátý filmový Indiana jones je zase o něco blíž. A zase je o něco reálnější. Společnost Lucasfilm sice z nějakého důvodu stále drží v tajnosti finální název snímku, díky magazínu Empire jsme se ale dočkali nových obrazových materiálů. Ty mají formu dvou obálek, přičemž na jedné vidíme samotného herce Harrisona Forda v jedné z jeho nejslavnějších rolí, zatímco druhou obálku zdobí zajímavě vypadající kresba, jež ukazuje doktora Jonese v New Yorku někdy v 60. letech 20. století.

Za zmínku stojí, že na ruce Fordova Indiany Jonese můžeme vidět snubní prsten. Takže ano, film Indiana jones a Království křišťálové lebky se opravdu stal, jakkoliv tomu mnozí fanoušci dodnes odmítají uvěřit. A i když se už tehdy mohlo zdát, že nejslavnější filmový archeolog už na některé věci tak docela nestačí, ještě není zcela odepsaný.

To dost jasně naznačila už upoutávka, kterou mohli vidět návštěvníci nedávné akce D23 (nebo ti, co stihli zachytit později uniklou nahrávku v dost mizerné kvalitě). Ostatní zatím mohou doufat, že veřejně dostupný trailer už na na sebe nenechá moc dlouho čekat, a obdivovat exkluzivní fotografii, kterou magazín Empire zveřejnil. Ta pro změnu ukazuje Harrisona Forda na jakési lodi.

Číslo časopisu Empire, jež se na pátého filmového Indyho zaměří, se objeví v prodeji 24. listopadu/novembra a má s sebou přinést další fotografie a rozhovory s velkou částí tvůrčího týmu. Své si mají říct herci Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Shaunette Renée Wilson a Boyd Holbrook, režisér James Mangold, scenáristé Jez a John-Henry Butterworthovi nebo producenti Kathleen Kennedy, Frank Marshall a Simon Emanuel. Pro úplnost připomínáme, že mezi producenty filmu najdeme také Stevena Spielberga, slavného filmaře, jednoho z otců Indyho a režiséra všech čtyř předchozích dílů.

„[Film] je plný dobrodružství, plný humoru, plný skutečných emocí. A je komplexní a záludný,“ řekl Ford pro Empire. „Jeho natáčení bylo těžké a dlouhé a náročné, ale se snímkem, který máme, jsem velmi spokojený.“ Oblíbený herec také prozradil, že mezi důvody, proč se k biči, klobouku a mlácení nácků či komoušů vrátil, najdeme snahu nabídnout příběh, kde bude Indy na samém konci cesty. Podmínkou pro návrat měl být scénář, který by mu umožnil ikonickou postavu dále rozšířit, a jak se zdá, takový scénář se přece jen našel. Doufejme, že nás o tom přesvědčí i výsledný film, který se v našich kinech objeví 29. 6. 2023.