Oblíbený humorný fantasy komiks od amerického komiksového tvůrce Jeffa Smitha, Kůstek, se vrací. Nejedná se však o nový díl do série, ale o reedici pátého dílu s podtitulem Ostrozub, vládce východního pomezí, který poprvé vydalo nakladatelství CREW v roce 2013. Od té doby vyšly další 4 navazující díly a reedice prvních dílů.

Přečtěte si také: E.T. - Mimozemšťan na steroidech? Slovenský komiks Nukleus bojuje o přízeň

Všechny nová vydání jsou odlišná převážně tím, že je celá kresba plnobarevná. Jinak očekávejte pořád ten stejný mix Pána prstenů a animovaných filmů od studia Pixar, který je napěchovaný fantasy dobrodružstvím, humorem a prapodivnými bytostmi. 

Samotný pátý díl nás potom zavede zpět do role Ferdy a Švandy Kůstkových, kteří se snaží vrátit krysácké mládě zpět do hor, kam patří. Narazí však na nečekaného a prohnaného protivníka. Do cesty se jim staví nejen obří šelma, ale také prastaré chrámy a dokonce i starý známý Králpes, vůdce krysáků. Z této šlamastyky se naši hrdinové asi nezvládnou jen tak vykecat.

Nové barevné vydání komiksu Kůstek 5: Ostrozub, vládce východního pomezí spatří světlo světa 4. srpna/augusta tohoto roku. Uvidíme, v jakém časovém horizontu se dočkáme reedice dalšího dílu. Na tomto odkazu naleznete oficiální ukázku přímo od distributora a kartu produktu.