Komiksové minisérie Zaklínač od amerického vydavatelství Dark Horse Comics patří mezi úplnou hrstku videoherních grafických románů, které se k nám dostanou s českou lokalizací. Pokud ale tyto komiksy sbíráte, určitě jste si všimli, že od vydání čtvrtého svazku s podtitulem Z masa a ohně uběhly už dlouhé dva roky. Tuto dlouhou pauzu však již brzy přeruší pátý svazek, jehož české vydání připravuje nakladatelství CREW.

Přečtěte si také: Komiksový Zaklínač od Dark Horse ukazuje prvé stránky

O pátém zaklínačském komiksu Fading Memories od Bartosze Sztybora, Amandy Miry a Hamida Sheykha jsme vám během roku 2020 přinesli hned dva samostatné články. Minisérie v anglicky mluvících zemích vycházela od konce listopadu/novembra 2020 do března/marca 2021 a čtenářům nabídla zajímavý příběh rozkládající se dohromady na 104 plnobarevných stranách.

Fading Memories představuje Geralta z Rivie tak, jak ho neznáte. Jedná se už o starého Zaklínače, jehož kariéra visí na vlásku. Ve světě už zmizela téměř všechna monstra a Geralt musí přemýšlet nad změnou své dlouhé životní cesty. Ve vesnici Towitz však nečekaně narazí na zakázku, která se týká unášení dětských obyvatel. Podle starosty za tím vším stojí mlhavci. Bílý vlk ale brzy zjistí, že nic není takové, jak se zdá.

Jak jsme již uváděli v úvodu článku, tato minisérie již velmi brzy vyjde pod český názvem Blednoucí vzpomínky i u nás. V současné době zatím nemáme k dispozici ani českou obálku, ani ukázka, a dokonce ani jméno překladatele. Co však víme, je datum vydání, které by mělo spadat na letošní srpen/august.

Minisérií Blednoucí vzpomínky však cesta komiksového Geralta nekončí. Již zmiňovaný scénárista Bartosz Sztybor podepsal s vydavatelstvím Dark Horse Comics nějaký obsáhlejší contract a hned po ukončení páté minisérie začal pracovat na šesté. Ta nese název Witch's Lament a jak její název napovídá, má něco společného s čarodějnictvím.

„Plameny stoupají, další čarodějnice je upálena na hranici. Když Geralt hledá svou další práci, aby si vydělal peníze pro své životní potřeby, začne objevovat znepokojivé obrazy smrtelného pronásledování, jež přináší tajemné a zlověstné varování.“

Přečtěte si také: Video z druhé série Zaklínače a nový WitcherCon!

Šestá minisérie The Witcher: Witch's Lament začala vycházet na konci letošního května/máje. Podle předběžných informací by měl poslední sešit vyjít na konci srpna/augusta 2021. Je tedy velmi pravděpodobné, že se čeští čtenáři letos dočkají hned dvou zaklínačských komiksů.