Seriálová adaptace slavné a úspěšné videoherní série Halo k nám dorazí už za necelé dva měsíce. Přednedávnem jsme se tak dočkali pořádného oficiálního traileru, na který se můžete podívat níže. Ale i přestože první série ještě nespatřila světlo světa, Paramount+ už se pomalu připravuje na řadu druhou. Momentálně se totiž poohlíží po nových showrunnerech, kteří celý seriál povedou po první sérii dál. Showrunnery seriálu během natáčení první série se stali Kyle Killen a Steven Kane. Ovšem není to tak, že by je Paramount od projektu vyhodil, oba dva tvůrci svůj odchod oznámili již minulé léto. Killen dokonce odhalil, že od celého projektu odkráčel ještě před začátkem produkce první řady. Kane se rozhodl zůstat do té doby, dokud natáčení neskončí. Pak ale od seriálu odešel také, odůvodnil to tím, že i když si onu dobu se seriálem užíval, stálo ho to tolik času, že byl dlouho odloučený od své rodiny. 

I když druhá série ještě nedostala zelenou, Paramount předpokládá, že seriál bude mít sledovanost slušnou. Proto momentálně hledá za oba dva zmíněné showrunnery náhradu. A podle informací od Variety se zdá, že v popředí je jeden určitý kandidát – David Wiener. Tento americký scénárista je známý právě pro svou seriálovou tvorbu. Podílel se například na scénářích k seriálům jako Poslední základna, Pot a slzy a Fear the Walking Dead. Má už i určitou zkušenost jako showrunner, je například jedním z tvůrců sci-fi seriálu Brave New World z roku 2020. Nutno ale podotknout, že Wiener je pouze jedním z mnoha kandidátů, tudíž ve výsledku by ona úloha mohla připadnou někomu zcela jinému. To ukáže teprve čas. 

První série Halo bude sice adaptovat události z původní herní série, ale zároveň si údajně půjde i svou vlastní cestou, která se v určitých ohledech bude od herních předloh lišit. V seriálu si tak zahrají herci jako Pablo Schreiber, Shabana Azmi, Natasha Culzac, Olive Gray, Yerin Ha, Bentley Kalu, Kate Kennedy, Charlie Murphy, Danny Sapani, Bokeem Woodbine, Natascha McElhone a Jen Taylor. Oficiální premiéra první série je stanovená na 24. 3. 2022.