Všichni asi víte, že v tuto chvíli probíhá spousta panelů v rámci Comic-Con@Home, kde se různí tvůrci vyjadřují o svých připravovaných titulech. Jeden takový panel měl i vydavatel Lucasfilm Publishing, kde jsme se dozvěděli informace o spoustě nových knih a komiksech včetně projektu Star Wars: The High Republic, o kterém jsme vás již informovali.

Tato éra probíhá stovky let před tím, než se vůbec narodil Anakin Skywalker. Jedná se o dobu, kdy byl řád Jedi na vrcholu své síly. Celý příběh následně odstartuje velkou událostí, která změní The High Republic navždy. Co je tou katastrofou, se můžete podívat v samostatném článku. Teď se vrátíme zpět k panelu Lucasfilm Publishing.

Přečtěte si také: Známe událost, která odstartuje éru Star Wars: The High Republic

Během necelých 50 minut se na obrazovce prostřídali autoři Timothy Zahn, Alex Segura, Justina Ireland, George Mann, Preeti Chhibber, Tom Angleberger, Rebecca Roanhorse, Greg Pak, Alyssa Wong a další. Na celou akci poté dohlížel senior editor Lucasfilm Publishing, Robert Simpson. Všichni zmiňovaní tvůrci se vyjadřovali k připravovaným projektům, které můžeme v blízké době očekávat.

První zmiňovanou knihou byla hororová sbírka povídek Dark Legends collection od George Manna, o které jsme vás nedávno informovali v samostatném článku. Alex Segura zase připravuje origin story s názvem Poe Dameron: Free Fall, která nám ukáže začátek života rebelského pilota, kterého můžeme znát z nové Star Wars trilogie. Timothy Zahn nám zase představil knihu Chaos Rising, která bude vstupem do nové trilogie, jež nám ukáže origin story Thrawna. Za zmínku také stojí příběh The High Republic: A Test of Courage od Justiny Ireland, který nás vezme do role mladé problémové vědkyně.

Přečtěte si také: Kniha Star Wars: Dark Legends nám ukáže nejtemnější kouty galaxie

Abychom nevynechali fanoušky Star Wars: The Clone Wars, i je čeká nová antologie s podtitulem Stories of Light and Dark, která oslavuje samotné ukončení skvělého animovaného seriálu. Pokud však sledujete novinky ohledně The Clone Wars, určitě jste zaznamenali informace o novém seriálu The Bad Batch. Když už jsme u toho komiksového vzhledu, informace padly i o připravovaných komiksech. Na panelu se potvrdilo, že série Darth Vader a Doctor Aphra budou pokračovat a nové díly se brzy objeví na stáncích. Poslední věcí, která by se v tomto výběru měla objevit, je artbook The Art of Galaxy's Edge, který připravuje Amy Ratcliffe. Na panelu byl představen cover art, který si můžete prohlédnout v naší galerii.

Přečtěte si také: Star Wars: Clone Wars pokračujú v podobe skupiny klonov Bad Batch

Všechny zmiňované tituly jsou naplánovány během následující druhé půlky roku 2020 až do ledna/janúara 2021, kdy bude odstartována éra The High Republic první knihou. Všechny tituly jsou zatím připravované pouze pro anglicky mluvící země. Uvidíme však, jestli se alespoň The High Republic ujme nějaký český vydavatel, který by nám nové Star Wars příběhy vydal i v české lokalizaci.