Už za necelý rok se v kinech dočkáme druhé části filmové Duny, o kterou se opět postará režisér Denis Villeneuve, ale fanoušky tohoto univerza možná také potěší, že nedávno se konečně rozjelo natáčení seriálového spin-offu, který ponese název Dune: The Sisterhood. Informoval o tom režisér Johan Renck v příspěvku na svém Instagramu, který si můžete prohlédnout níže.

Skvělou zprávou také je, že Renck nakonec natočí dvě epizody, nikoliv pouze jednu. A jelikož se jedná o talentovaného rejžu, který natočil všechny díly vynikajícího seriálu Černobyl z roku 2019, rozhodně se máme na co těšit. Samotný seriál se bude každopádně odehrávat 10 000 let před Villeneuvovým filmem, přičemž bude zkoumat počátky tajemného sesterstva Bene Gesserit.

Velice slibně vypadá také herecké obsazení, které se bude přirozeně skládat především s ženských protagonistek. V seriálu se nám tak představí hvězdy Indira Varma jako mocná císařovna Natalya, Emily Watson jako Valya Harkonnen a Shirley Henderson jako Tula Harkonnen. Doplní je také herečky jako Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham a Aoife Hinds. O jejich rolích zatím nic nevíme, ale je rozhodně možné, že se bude jednat o další zakládající členky sesterstva, ovšem seriál se zaměří především na výše zmíněné sestry Harkonnen.

K herečkám se má taktéž připojit Trevis Fimmel, hvězda ze seriálu Vikingové, který si zde zahraje charismatického vojáka Desmonda Harta, další veledůležitou postavu pro celý příběh.

Děj by měl vycházet z knihy Sisterhood of Dune, která vyšla v roce 2012. Zcela původně se počítalo s tím, že hlavním scenáristou a showrunnerem se stane Jon Spaihts, který Villeneuveovi pomáhal se scénářem k oběma dílům filmové Duny, ale nakonec to za něho převzaly scenáristky Diane Ademu-John a Alison Schapker. Ademu-John se podílela na tvorbě seriálů jako Původní a Empire, Schapker má zas za sebou známé série jako Čarodějky, Ztraceni, Alias a Hranice nemožného.

Seriál by tak měl eventuálně vyjít na HBO Max, ovšem zatím samozřejmě nevíme, kdy k tomu dojde. Pokud však natáčení začalo přednedávnem, je rozhodně možné, že vyjde až někdy v roce 2024. To bychom se snad měli dozvědět v následujících měsících.

Co se týče druhé části filmové Duny, tak ta do kin dorazí 2. 11. 2023.