Legendární americký režisér Michael Mann, který je zodpovědný za parádní snímky jako Poslední Mohykán, Nelítostný souboj a Collateral, nám už někdy během příštího roku představí svůj zbrusu nový film jménem Ferrari. A jak už je podle názvu patrné, žádný napínavý akční thriller bychom tentokrát čekat neměli, místo toho si posvítíme na život Enza Ferrariho, zakladatele stejnojmenné a světoznámé automobilky. Titulní roli tak ztvární sympatický Adam Driver, který si už před rokem zahrál jiného slavného Itala, tím byl zas Maurizio Gucci ze snímku Klan Gucci od Ridleyho Scotta, kde herec zazářil po boku hvězd jako Lady Gaga, Al Pacino a Jeremy Irons.

Ferrari je každopádně vášnivým projektem Michaela Manna, který po jeho natočení prahl bezmála 20 let. Nyní si svůj sen konečně uskutečňuje, protože nedávno se v Itálii rozjela produkce.

Film se tak zaměří na dobu, kdy Ferrari a jeho žena čelí bankrotu celé jejich firmy, kterou před více než deseti lety vybudovali. V rámci toho se tak dočkáme i určitých manželských problémů, které se postupem času začnou zhoršovat. Naděje na zlepšení se ale vyskytne v podobě nadcházejícího závodu Mille Miglia, který má celých tisíc mil přes celou Itálii.

Dále se ve filmu objeví Penélope Cruz jako Laura Ferrari, žena našeho titulního hrdiny, Shailene Woodley jako Enzova milenka Lina Lardi, Patrick Dempsey jako závodník Piero Taruffi, Jack O'Connell jako další slavný závodník Peter Collins, Sarah Gadon jako Linda Christian a Gabriel Leone jako Fon De Portago.

Celý snímek vychází podle knihy Enzo Ferrari – The Man and the Machine z roku 1991, kterou napsal Brock Yates. Michael Mann na projektu pracuje spolu se svou produkční společností Moto Pictures, o zahájení natáčení informoval na svém oficiálním Twitteru, na jeho příspěvek se můžete podívat níže.

Na scénáři Mannovi pomáhal již zesnulý Troy Kennedy-Martin, který se v minulosti například podílel na psaní filmu Loupež po italsku z roku 2003. Do role Enza Ferrariho byli v minulosti zvažováni také další slavní herci, například Christian Bale a Hugh Jackman. Pak ale připadla Adamu Driverovi. Není divu, však na to také má příjmení!

Oficiální datum premiéry však zatím neznáme.