V roce 2024 se můžeme těšit na návrat povedené filmové série Tiché místo, kterou v roce 2018 odstartoval herec a režisér John Krasinski. Ovšem pozor, nebude se jednat o plnohodnotný třetí díl, který naváže na události filmu z roku 2020 s Emily Blunt v hlavní roli.

Snímek A Quiet Place: Day One by měl být spin-offem, který by se měl patrně odehrávat krátce po začátku mimozemské invaze na planetu Zemi, jež zanechala lidskou civilizaci v troskách. S přípravami filmu se to v minulosti chvilku táhlo, v rámci čehož také došlo i k několika odkladům, ale nyní se zdá, že je vše zas na správné trati. Nedávno tak konečně odstartovalo samotné natáčení, což odhalil sám Krasinski na svém twitterovém účtu, kde zveřejnil také několik fotek z placu. Na jeho příspěvek se tak můžete podívat níže. 

Nutno ale zmínit, že Krasinski tentokrát na židli režiséra neusedl, pro film bude působit pouze jako jeden z producentů. Snímek totiž natáčí filmař Michael Sarnoski, zatím poměrně neznámý filmař, který v roce 2021 představil světu působivě pochmurný snímek Pig s Nicolasem Cagem v hlavní roli.

Na jedné z fotek, které Krasinski zveřejnil, se také nachází herečka Lupita Nyong'o, která v nadcházejícím snímku ztvární hlavní roli. Přidat by se k ní měl také britský herec Joseph Quinn, který se stal miláčkem fanoušků veleúspěšného seriálu Stranger Things, v jejíž čtvrté řadě ztvárnil postavu Eddieho Munsona. Dále se také můžeme těšit na Alexe Wolffa, který například zazářil ve vynikajícím hororu Děsivé dědictví z roku 2018. Taktéž se objevil ve výše zmíněném snímku Pig, kde ztvárnil postavu Amira.

Tato trojce, tedy Nyong'o, Quinn a Wolff, by se měla stát hlavní trojicí protagonistů, na které se hlavní příběh zaměří. 

O scénář k filmu se postaral filmař Jeff Nichols, který je zodpovědný za působivé snímky jako Úkryt (2011) a Bahno z Mississippi (2012), za nějž byl nominován na Zlatou palmu na filmovém festivale v Cannes.

V budoucnu také můžeme počítat s oficiálně třetím dílem původní série, o který by se měl postarat opět Krasinski. Dočkáme se ho ale až v roce 2025.

Oficiální premiéra spin-offu je stanovená na 8. 3. 2024.