Pro mnohé se to zdá být možná i neuvěřitelné, ale legendární seriál The Walking Dead už brzy dospěje ke svému úplnému konci. Momentálně na AMC běží druhá třetina jedenácté řady, která bude zároveň sérií poslední. Teprve nedávno ale také skončilo natáčení třetiny závěrečné, se kterou se celý rozsáhlý příběh, který započal již v roce 2010, po celých dvanácti letech uzavře. Dočkáme se kvalitního a důstojného zakončení jednoho z nejúspěšnějších seriálů všech dob? Nebo nás čeká další Dexter a Hra o trůny? To se necháme překvapit, ovšem vyhlídky jsou nadějné, jedenáctá série se zatím dočkává pozitivních reakcí. Tak uvidíme, zda si je udrží až do samotného konce. 

Kvalita seriálu se napříč všemi těmi lety různě měnila. Obecně fanoušci považují za jeho zlatou éru období od první do čtvrté řady. Naopak za největší dno zas mnozí považují období od řady sedmé do osmé. S devátou sérii se seriál dočkal určité renesance, přičemž hodnocení šla opět nahoru. Ale i přestože mnozí fanoušci stále považují seriál za kvalitní a zábavnou podívanou, taktéž se i někteří shodnou na tom, že již dávno nemá ono jedinečné a unikátní kouzlo, kterým oplýval během svých prvních řad. Ale samozřejmě přijde na to, jakého fanouška se zrovna ptáte. 

O skončení produkce se každopádně na svém Instagramu podělily i některé seriálové hvězdy, například dlouhodobý výkonný producent a režisér Greg Nicotero, který natočil video spolu s Normanem Reedusem, představitelem populárního Daryla. Se seriálem se na Instagramu rozloučila i Lauren Cohan, představitelka Maggie. Na příspěvky se můžete podívat níže. 

Ale žádný strach, celý The Walking Dead univerz tím nekončí. Vlastně přesně naopak. Těšit se totiž můžeme hned na několik nadcházejících spin-off seriálů. Mezi ně patří Tales of the Walking Dead, který bude povídkovým způsobem vyprávět příběhy různých přeživších ve světě hladových zombíků, pak The Isle of The Dead, v němž by se měla objevit Maggie a Negan, a také zatím ještě nepojmenovaná série, jež by se měla zaměřit na dobrodružství Daryla a Carol po událostech poslední řady původního seriálu. V přípravě jsou také pořád slíbené celovečerní filmy, ve kterých se na světlo světa vrátí Rick Grimes, legendární hrdina celé značky.

Sledujete ještě The Walking Dead?