Blíží se nám víkend, během kterého by k nám měl konečně dorazit první plnohodnotný trailer na nadcházející fantasy seriál Pán prstenů: Prsteny moci. Seriál se bude odehrávat během Druhého věku, to znamená nějakou dobu po Válce hněvu, ve které byl první Temný pán Melkor definitivně poražen sílami Valar. Seriál tak mimo jiné bude sledovat „mladou“ Galadriel, která se vydá vyhledat a zničit zbývající stoupence Melkora, co se stále ukrývají ve stínech. Seriál si taktéž posvítí na život elfského kováře Celebrimbora (Charles Edwards), jenž je zodpovědný za ukutí tří elfských Prstenů moci, které nepodléhají Sauronovi. Právě tento známý padouch z původní filmové trilogie by měl v nadcházejícím seriálu hrát jednu z hlavních záporných rolí. Dočkáme se ale i dalších starých známých, například mladší verze Elronda (Robert Aramayo) a Isildura (Maxim Baldry).

A přednedávnem jsme se také dočkali prvních pořádných fotek, na kterých si určité postavy můžete lépe prohlédnout. Všechny je najdete níže. 

Pokud však čekáte, že seriál bude svým duchem hodně připomínat Hru o trůny, tak jste na omylu. Patrick McKay, který je jedním ze showrunnerů, prohlásil, že jejich cílem bylo vytvoření seriálu, jenž bude pro každého. Podle jeho slov by si seriál měly užít i jedenáctileté a dvanáctileté děti. Ovšem občas si budou muset zakrýt oči peřinou, protože by to pro ně mohlo být moc děsivé. McKay mimo jiné také řekl následující:

,,Mluvili jsme o tónu v Tolkienových knihách. Toto je materiál, který je někdy děsivý, někdy velmi napínavý, někdy docela politický a někdy vcelku sofistikovaný. Ale je také k životu povzbuzující a optimistický. Je to o přátelství a o bratrství.“

Pán prstenů: Prsteny moci je vůbec tím nejdražším seriálem, který Amazon kdy vyprodukoval. Přirozeně do něj tudíž vkládá veliké naděje. Jak to celé dopadne se přesvědčíme 2. 9. 2022, kdy vyjde osmidílná první série.

Co na výše uvedené fotky říkáte? Myslíte si, že se seriál povede?