Pokud někdo ze světa filmu může tento rok skutečně oslavovat, tak to jsou právě tvůrci nejnovějšího Spider-Mana. Nejenže je film ze všech stran vyloženě bombardován pozitivními ohlasy, ale i z komerčního hlediska se jedná o jeden z nejúspěšnějších filmů všech dob. Z domácího prostředí vydělal film 516 milionů dolarů, což z něho zároveň činí třetí nejrychlejší film všech dob, který tohoto čísla dosáhl během prvních pár dní po premiéře. Mezinárodně pak vydělal necelých 645 milionů dolarů, tudíž celosvětově snímek zatím vydělal 1, 16 miliard. To ze Spider-Mana činí sedmou nejvýdělečnější marvelovku všech dob. Tou nejúspěšnější je samozřejmě Avengers: Endgame, která vydělala necelých 2,8 miliard. Po ní následují filmy jako Avengers: Infinity War, Avengers, Avengers: Age of Ultron, Black Panther a Iron Man 3, kterému Spidey začíná pomalu dýchat na záda.

Kromě Marvelu však může slavit i studio Sony, pod kterým hraní Spider-Mani vznikali. Třetí díl se totiž stal vůbec tím nejvýdělečnějším filmem, které studio produkovalo. Bývalým králem box officu byl pro Sony totiž předešlý díl o pavoučím hrdinovi, tedy Spider-Man: Daleko od domova, který celosvětově vydělal 1,13 miliard dolarů. Když bychom ale vynechali filmy o superhrdinech, tak hned dalším komerčně nejúspěšnějším filmem od Sony je bondovka Skyfall, které se zas podařilo vydělat až 1, 10 miliard. Je nutné ale upozornit na to, že stále ještě žijeme v době, kdy je návštěvnost kin silně ovlivňována pandemií koronaviru. Na tuto nelehkou dobu je proto úspěch filmu naprosto famózní. A teď si zkuste představit, jak by si snímek vedl, kdyby žádný koronavirus nebyl. 

Spider-Man: Bez domova je epickým zakončením MCU trilogie o pavoučím hrdinovi s Tomem Hollandem. Kromě něho se ve filmu objevili i herci jako Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jacob Batalon, Jon Favreau a Marisa Tomei. Pokud chcete onen úspěch filmu ještě kapánek zlepšit, tak alou do kina! A pokud jste stále na pochybách, tak se určitě podívejte na naši recenzi, kterou si můžete pustit níže.