Tak nám Marvel opět zabodoval. Tentokrát při udělování televizních cen Emmy, kde získal svá historicky první ocenění. Jedná se ovšem o předávání cen třídy kreativního umění, hlavního ceremoniálu se dočkáme až 19. 9. 2021. Za zmíněný úspěch může Marvel vděčit seriálu WandaVision, který se pochlubil až třemi výhrami. A kdo ví, možná budou v budoucnu následovat další. 

Úspěšná minisérie na Disney+, ve které se v ústředních rolích představily postavy Wandy Maximoff (Elizabeth Olsen) a Visiona (Paul Bettany), vyhrála v kategorii Vynikající produkční design pro narativní program, plus i v kategorii Vynikající sci-fi/fantasy kostýmy. V první zmíněné kategorii tak získali vítězné sošky Mark Worthington, Sharon Davis a Kathy Orlando. Ve druhé zas Mayes C. Rubeo, Joseph Feltus, Daniel Selon a Virginia Burton. V neděli se ale seriál mohl pochlubit další výhrou. Tentokrát v kategorii Vynikající původní hudba a texty, a to za píseň “Agatha All Along“, kterou nazpívala herečka Kathryn Hahn. 

Tvůrci seriálu se tak můžou oprávněně radovat. Nejenže byl seriál kritickým i komerčním úspěchem, ale ještě k tomu získal až 23 nominací na ceny Emmy, přičemž tři z nich opravdu proměnil. Jedná se tak o první MCU dílo, které se tímto oceněním může chlubit. Gratulujeme! A doufejme, že během hlavního ceremoniálu ještě něco dalšího vyhraje.