Věčné duše ukončily své dobrodružství ve městě Othe a zamířily zpět do města Feolinn. Po drobných zdrženích nakonec opustily i toto město a zamířily do Port Damali. V cestě jim ovšem stojí džungle.

CO SE STALO POSLEDNĚ?

V Othe byl skutečně drak. Konkrétně dračice. To byla informace, kterou měla skupina ověřit. Po splnění tohoto úkolu si ovšem hrdinové řekli, že by se mohli pokusit o uklidnění vztahů mezi novou dračí markýzkou města a místními obyvateli. Vysvětlili jim tak, že dokud budou ve městě, nepokusí se utéct a nebudou dělat žádné šílenosti (jako rituály, které dračici uvězní), budou v pořádku.

S morálním dilematem, jestli neměli udělat více, se hrdinové vydali z Othe zpět do Feolinnu. Na cestě je ovšem již nedoprovázela skupina Železných. V průběhu noci na ně totiž zaútočila dračice Feuerstrasza a vojáci proti ní neměli šanci.

Skupina absolvovala většinu cesty močály bez nějakého vyrušení. K jedinému střetnutí došlo až při opouštění bažin, kde na ni čekala právě dračice. Se skupinou se rozloučila, připomenula jí, ať nezapomene doručit její zprávu a také Mistralovi řekla, že pokud by chtěl, ráda by ho měla ve městě po svém boku. Na tento návrh Modrák nezareagoval a dračice odletěla.

Anthony se po návratu do města vydal ihned k místní vojenské posádce a předal jim informace o tom, že dračice Feuerstrasza ovládla město Othe, zabila místního markýze a prohlásila se novou vládkyní města. Také předal její požadavky - chce se stát členkou rady ostatních markýzů, aby mohla rozhodovat o dění na celém Manažerijském pobřeží.

Mistral mezitím navštívil místního zástupce Gentlemana a domluvil s ním ubytování pro skupinu. Také společně dořešili obchodní věci ohledně soutěže o dodávání vína do Království. Dozvěděl se tak, že vyhlášení proběhne druhého dne. Věčné duše se rozhodly, že si to nesmí nechat ujít.

Na této události se skupina dozvěděla, že uspěla. Zakázku na dodávání vína do Království získala vila Fialové hrudi. Tím také Duše získaly obrovskou odměnu, kterou si později vyzvedly. Po uzavření těchto záležitostí ve Feolinnu se tak skupina mohla opět vypravit na cestu. Tentokrát do města Port Damali. Jejich výprava tam ovšem měla vést přes světoznámý hostinec U Frndys!

Thomerican skupinu vedl svižným tempem, protože už se nemohl dočkat, až se do hostince opět vrátí. Duše putovaly podél pobřeží a najednou se před nima objevila džugle. Thom i Anthony moc dobře věděli, že by tu být neměla a pravděpodobně vznikla nějakým kouzelným způsobem. Skupina se na Thomovo naléhání rozhodla, že půjde skrz džungli, aby zjistila, co se stalo s hostincem U Frndys. Ovšem ve chvíli, kdy Brindal do džungle vstoupil, místní flóra ho pohltila a vtáhla dovnitř!

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES!

• Kam se poděl Brindal?

• Dokáže ho skupina najít?

• Je hostinec U Frndys v pořádku, nebo se tam stalo něco příšerného?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!