I když není situace pro nakladatelství v době pandemie Covid-19 příliš příznivá, malé alternativní nakladatelství Brokilon se snaží, co to jen jde. Jednou z v nejbližší době vydaných knih z jejich repertoáru bude poslední díl fantasy trilogie Purpurová noc s názvem Světlý král, kterou napsala česká autorka Karolína Francová, jež stojí například za knihami Algar tarch nebo Konstantynův efekt.

Jak již bylo řečeno, Světlý král spadá do žánru fantasy. Od ostatních děl se však liší tím, že se neodehrává v dobách středověku, nýbrž v alternativní budoucnosti Česka, blíže řečeno v roce 2025. V této knize není Česko obyčejnou krajinou, zemi ovládá magie a pohybují se po ní nadpřirozené bytosti, jako třeba harpyje, gryfové nebo bazilišci. V tomto státě vládne mocný a mladý mág Jan Rener, který v období války zachránil lidstvo před Tisíciletým démonem. Všichni obyvatelé, včetně vládce, si myslí, že přichází období klidu a míru. To však není pravda, na jediný zdroj magie si dělá nárok někdo silnější a zkušenější, než je Jan Rener. Jedná se o prastarého mága, který si jde pro svou moc. "…a jemu v patách kráčí nepřítel ještě hrozivější."

V Databázi knih je uvedené datum vydání 26.06.2020, ale odhad distributora je začátek dubna/apríla, je tedy pravděpodobné, že si toto dílo budeme moci pořídit již velice brzy. Jak již bylo řečeno, knihu vydává nakladatelství Brokilon v českém jazyce. Pokud by Vás zajímalo víc knih z tohoto nakladatelství, na e-shopu palmknihy.cz právě probíhají slevy 40 % na všechna jejich díla.