Příběh inspirovaný skutečnými kovboji z Fletcher Street se otiskl do celovečerního snímku z dílny Netflixu. Téměř dvouhodinové drama Betonový kovboj (v originále Concrete Cowboy) se na podzim objevilo na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, nedávno se však globálnímu publiku představilo v oficiálním traileru. Jste připraveni na režisérský debut Rickyho Stauba, který je oslavou otcovské lásky a jezdecké kultury afroamerické komunity?

„Jestli si chceš užívat ulice, u mě nebudeš. Když zmoudříš, můžeš zpátky.“ Tato slova si musí patnáctiletý Cole (Caleb McLaughlin) vyslechnout od svého odcizeného otce Harpa (Idris Elba) poté, co je vyloučen z internátní školy v Detroitu, odkud se nuceně vrací na svou rodnou půdu ve Philadelphii. Zdá se, že zapadnout do místní komunity pro něj bude stejně obtížné, jako hledání cesty k přetrhaným rodinným vazbám.

Přečtěte si také: Záchrana malého chlapce v tureckém sociálním dramatu Papírový život již brzy na Netflixu

Harp totiž nachází útěchu v rehabilitaci koní pro místní kovboje ve stáji na Fletcher Street, což je zázemí městského jezdectví, jež poskytuje obyvatelům sousedství bezpečné útočiště po více než 100 let. Neklidný Cole, sužován rostoucí úctou ke komunitě svého otce a novým přátelstvím s problémovým bratrancem Smushem (Jharrel Jerome), začíná upřednostňovat svůj vlastní život, protože stájím hrozí zánik.

Strhující sociální drama Betonový kovboj se diváky pokusí zaujmout již 2. dubna 2021, kdy se objeví na kartě Netflixu. V příběhu na motivy románu Ghetto Cowboy od Gregoryho Neri se mimo hlavní představitele objeví také Lorraine Toussaint, Method Man nebo Swen Temmel.