„Realita už se mi nelíbí,“ zaznívá v oficiálním teaseru nadcházejícího dramatu oscarového Paola Sorrentina, který svou zlatou sošku získal v roce 2014 za komediální drama Velká nádhera (2013). Jeho nejnovější snímek čítá název Boží ruka (v originále È stata la mano di Dio) a vypráví mladistvý příběh o osudu, rodině, sportu, filmu, lásce a ztrátě. K tuzemským divákům se snímek z prostředí italské Neapole dostane koncem roku, a to nejen prostřednictvím Netflixu.

Neapol – rušné město několika tváří, domov slavného fotbalového klubu, a také rodiště Sorrentina, který se do jeho ulic vrátil, aby natočil svůj dosud nejosobnější příběh. Ten se odehrává v 80. letech, kde sleduje životní pouť Fabietta Schisy (Filippo Scotti), teenagera, jenž se potácí životem, kterému vévodí jeho excentrická rodina. Na sklonku jeho trápení a nejistoty se však objevuje výpověď o nečekaných radostech, jako byl příchod legendárního Diega Maradony, který ho nevědomě zachránil před velkou tragédií. Svoji roli zde sehrává osud, okamžiky štěstí se mísí s tragédií a Fabiettova budoucnost se pomalu začíná rozvíjet.

Sorrentino se na mohutné vlně nostalgie vrací do svého rodného města s několika svými předchozími spolupracovníky, a to včetně oscarového střihače Cristiana Travaglioliho, producentky Dariy D’Antonio a skladatele Lele Marchitelli. Jejich společný projekt produkují Lorenzo Mieli a Paolo Sorrentinom, a to pod záštitou studia The Apartment Pictures. Výkonnými producenty jsou Elena Recchia, Gennaro Formisano a Riccardo Neri. Právě díky nim snímek doputuje do kinosálů mezinárodního filmového festivalu v Benátkách, kde se 2. září 2021 odehraje jeho slavnostní premiéra, poté započne jeho dlouhá cesta ke globálnímu publiku.

Dramatický snímek Boží ruka se nejprve objeví v italských kinech, a to přesně 24. listopadu 2021, odkud se následně 3. prosince 2021 rozšíří do zbytku světa. Nevynechá ale ani streamovací platformy, na Netflixu se objeví v polovině prosince. Hlavnímu protagonistovi budou v dojemném příběhu herecky sekundovat Toni Servillo, Teresa Saponangelo, Teresa Saponangelo nebo Marlon Joubert.