Pokud jste fanoušky série, už podle obrázku jste poznali, že Oscar Isaac neztvární v Metal Gear Solid filmu nikoho jiného než samotného Solida Snakea! Nejlepší na tom je to, že tahle role je pro Isaaca splněným snem, jelikož je fanouškem série a jeho znalost postavy by mohla dost pomoci finálnímu výsledku.

Metal Gear Solid film, na kterém pracuje Sony, je v produkci už nějakou tu dobu a Oscar Isaac je prvním velkým obsazením. Mimo jiné víme, že v režisérském křesle filmu sedí Jordan Vogt-Roberts, kterého můžete znát díky snímku Kong: Ostrov lebek. Na scénáři spolupracuje Derek Connolly, který pracoval na prvním Jurském světě, a producentem je Avi Arad, jenž je známý díky své práci na filmech o slavném superhrdinovi Spider-Manovi.

Jordan Vogt-Roberts o Metal Gear Solid filmu přemýšlí už nějakou dobu, avšak snímku neustále chyběly nějaké ty hvězdy, které by si v něm mohly zahrát. Je tedy dobré vidět, že si Vogt-Roberts vybral do role Solid Snakea Oscara Isaaca, který by mohl produkci filmu uvést do trochu většího pohybu.

Hlavní otázkou je, jak to bude se samotným příběhem filmu. Zaměří se snímek na dobrodružství Snakea z úplně první hry, z roku 1987, kdy Hideo Kojima položil kořeny této dnes už videoherní legendy? Přece jen příběh první hry, kdy se Solid Snake pokouší infiltrovat nepřátelskou základnu, za účelem zničit zbraň schopnou začít atomovou válku, je dost kultovní záležitost, která si jistě zaslouží přenést na filmové plátno.

Navíc pro Isaaca je tato role skvělou příležitostí, jak se ještě více zviditelnit, jelikož se jedná o slušného herce, který si dodnes zahrál v řadě slavných filmů. Jsou tu ty Star Wars a Duna, ale kromě toho také pracuje na adaptaci komiksu Ex Machina od K. Briana a Marvel po něm pokukuje kvůli obsazení do role Moon Knighta.

Metal Gear Solid film prozatím nemá žádné datum vydání, ale když už jsem se dozvěděli, kdo si zahraje samotného Solida Snakea, možná v blízké době přibydou i další důležité role. V tuhle chvíli nám nezbývá nic jiného, než vyčkávat a doufat, že se filmu dočkáme co nejdříve.