V roce 2009 nám španělský režisér Jaume Collet-Serra nadělil hororový thriller jménem Orphan s Isabelle Fuhrman v hlavní roli, který se rázem stal jedním z jeho nejznámějších filmů. Původní příběh vyprávěl o rodičích, kteří adoptovali dívku jménem Ester, jež ve svém rodném Rusku osiřela. I přestože ale dívka působí na rodiče zprvu vlídně a inteligentně, brzy zjistí, že s ní není něco v pořádku. A pokud chcete druhou dávku této znepokojivé podívané, tak pro vás máme skvělou zprávu. Teprve přednedávnem vyšel oficiální trailer na prequel, který ponese název Orphan: First Kill. Podívat se na něj můžete výše.

Pokud jste náhodou původní film neviděli a nechcete se dočíst o pěkně velkých spoilerech, nadcházející odstavec raději nečtěte.

Jak jsme se z prvního filmu dozvěděli, Ester (Isabelle Fuhrman) byla ve skutečnosti třiatřicetiletá prostitutka z Estonska trpící mentální poruchou, jejíž pravé jméno znělo Leena Klammer. Příběh chystaného prequelu tak zachytí Leenin útěk z estonského psychiatrického zařízení a cestu do Spojených států, kde přijme jméno Ester a začne se vydávat za dlouho pohřešované dítě Tricie Albright (Julia Stiles) a Allena Albrighta (Rossif Sutherland). Po čase si ale Tricie začne uvědomovat, že Ester nakonec patrně nebude její ztracená dcera. To ještě ale netuší, že do svého domu vpustili hrozivou vražedkyni, která se nebude bát jít přes mrtvoly. Ale co je přesně jejím plánem? 

O režii se tentokrát postaral William Brent Bell, který má s hororovým žánrem značné zkušenosti. Je například zodpovědný za snímky jako Ďábel v těle, The Boy a Separation. Scénář zpracoval David Coggeshall, další hororový veterán, který například pracoval na seriálovém Vřískotu z roku 2015. Dále se ve snímku objeví herci jako Hiro Kanagawa, Jade Michael, Stephanie Sy, Lauren Cochrane, Erik Athavale a Matthew Finlan.

Oficiální premiéra na Paramunt+ je stanovená na 19. 8. 2022. Premiéra v českých kinech je stanovená na 11. 8. 2022.