Slavný Christopher Nolan se se svým příštím filmem vrátí do období druhé světové války. Příští rok nám totiž představí snímek Oppenheimer, který bude vyprávět o stejnojmenném teoretickém fyzikovi, jenž byl jedním z hlavních tvůrců první atomové bomby. Ale i přestože k nám snímek dorazí až příští léto, už nyní se můžete níže podívat na vůbec první oficiální plakát. Slavného fyzika ztvární Nolanův oblíbenec Cillian Murphy, přičemž na konci letošní zimy jsme si konečně mohli prohlédnout jeho filmovou podobu. Oppenheimer bude thrillerové drama, které nás se vší pravděpodobností zavede do amerických laboratoří, v nichž bude vyvíjen takzvaný Projekt Manhattan, jehož účelem byla tajná tvorba atomové bomby. 

Dočkat bychom se tak měli sekvencí nejenom ze samotné výroby ničivé zbraně, ale taktéž i jejího použití proti fašistickému Japonsku. Se vší pravděpodobností se tak dočkáme i scény, kdy Spojené státy shodí bomby na města Hirošima a Nagasaki. Nolan při psaní scénáře silně vycházel z knihy American Prometheus: The Triumph of J. Robert Oppenheimer z roku 2005.

Oppenheimer se navíc může chlubit celou řadou slavných herců, kteří se ve snímku objeví. Kromě Murphyho se tak například dočkáme herečky Florence Pugh, která si zahraje Jean Tatlock, Oppenheimerovu milenku a členku Komunistické strany Spojených států. Dále si ve filmu zahraje také Benny Safdie, který ztvární maďarského vědce Edwarda Tellera, člena Projektu Manhattan, jenž je také zodpovědný za vznik vodíkové bomby. V neposlední řadě se také můžeme těšit na Emily Blunt, která si zahraje Oppenheimerovu ženu Katherine Vissering.

To ovšem není všechno. Ve filmu se také dočkáme hereckých velikánů jako Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Jack Quaid, Josh Hartnett a Dane DeHaan. Ve filmu se objeví i Kenneth Branagh, který si zahrál i v Nolanových předchozích dvou snímcích – Dunkirk a Tenet.

Oficiální premiéra filmu je stanovená na 20. 7. 2023.