Režisér Justin Lin se především proslavil svým působením na tvorbě slavné filmové série Rychle a zběsile, pro kterou natočil hned pět snímků. Původně měl natočit i nadcházející desátý díl, který nese název Fast X, nicméně minulý měsíc vyšlo překvapivě najevo, že režisér od natáčení odstupuje. Justin Lin si ale žádnou pauzu od filmařiny nedává, web Deadline totiž oznámil, že režisér připravuje hranou filmovou adaptaci slavného webového komiksu jménem One Punch Man. Příběh se točí kolem Saitamy, plešatého a poměrně křehce vyhlížejícího superhrdiny, kterého však rozhodně není radno podceňovat. Dokáže totiž kohokoliv porazit pouze jednou jedinou ranou. Což se sice může zdát zprvu úžasné, ale přesně kvůli tomu se začne Saitama nesmírně nudit a upadat do depresí.

V roce 2015 vznikla seriálová anime adaptace, která sklidila velký úspěch. Je však otázkou, nakolik kvalitně se podaří děj komiksu přenést do hrané podoby. O scénář se starají Scott Rosenberg a Jeff Pinkner. Rosenberg je jako scenárista zodpovědný za snímky jako Con Air, 60 sekund, Jumanji: Vítejte v džungli a Venom. Na Jumanji a Venomovi se podílel i Pinker, který se zas proslavil díky seriálové tvorbě. Byl jedním z hlavních scenáristů pro série jako Alias, Hranice nemožného a Zoo. Musíme tedy doufat, že z jejich per vznikne scénář, který nebude dělat původní předloze ostudu. 

O film se postará studio Sony, které adaptaci oznámilo už v roce 2020. Nyní je ovšem otázkou, kdo by se měl ujmout role hlavního hrdiny. To však vyjde najevo pravděpodobně až někdy po dopsání scénáře. Justin Lin bude taktéž zastávat úlohu producenta.

Koho byste rádi viděli v roli Saitamy?