Američané a Evropané mají celé zástupy rozdílných superhrdinů, kteří společně zachraňují celý svět. Naopak Japoncům stačí jeden jediný člověk, Saitama, obyčejně neobyčejný chlápek, který dokáže každého porazit jediným úderem. Pořád nevíte, kdo to je? No přeci legendární One-Punch Man, který se v podobě mangy konečně oficiálně dostane k českým čtenářům.

Jak jste mohli pochopit z úvodu, příběh mangy One-Punch Man se točí okolo Saitama, extrémně silného hrdiny z města City Z, který nepatří k žádné superhrdinské asociaci a všechny činy provádí jen jako koníček. Jeho extrémní síla, díky které dokáže každého porazit jednou ranou, je však spíš prokletím. A tak Saitama bojuje spíše s nudou a depresí.

Komiksová série o One-Punch Manovi se zrodila v Japonsku během roku 2009. Tehdy dvaadvacetiletý mangaka s pseudonymem ONE vytvořil novou sérii, která postupně vycházela na jeho webových stránkách. Z jeho počinu se stal takový hit, že si manga našla vydavatele. Postupem času se One-Punch Man dočkal taktéž vlastního televizního anime seriálu a videoher, jež vyšly pod taktovkou vydavatelství Bandai Namco.

Originální ONEova manga překreslená kreslířem Jasukem Muratem vychází v Japonsku dodnes v časopise Tonari no Young Jump od nakladatelství Šúeiša. Jednotlivé kapitoly jsou následně vydávány i ve formě celistvých svazků, kterých je v současné době celkem 23 a právě tyto svazky začnou brzy vycházet i u nás v Česku.

České vydání One-Punch Mana bude vycházet pod taktovkou nakladatelství CREWpřekladem Marka Mikeše. Dobrou zprávou pro fanoušky je, že se prvního svazku dočkají už během následujícího pracovního týdne.

První celistvá kniha s podtitulem Jednou ranou čtenářům nabídne prvních osm kapitol a jeden extra příběh s názvem 200 jenů. Fanoušci se tak mohou těšit na celkem 204 stran v brožované vazbě s přebalem a s velmi pěknou obálkou, která se objevila i na prvním originálním svazku.

Ukázka z českého vydání

Manga One-Punch Man 1: Jednou ranou vyjde v úterý 12. října/októbra 2021. V současné době si již knihu můžete předobjednat na eshopu nakladatelství.