Snad ještě letos by k nám měla doputovat filmová adaptace knihy Co zbylo z mojí sestry, kterou před několika lety sepsala autorka Nuala Ellwood. A díky serveru Deadline si můžeme prohlédnout několik prvních fotek, které odhalují hlavní herecké obsazení. Podívat se na ně můžete níže. Jednu z hlavních postav si tak zahraje i slavná ukrajinská herečka Olga Kurylenko.

Pokud bychom vyházeli z knižní předlohy, tak příběh se zaměří na válečnou reportérku jménem Kate Shaw (Jenny Seagrove), která se po 15 letech, kdy ve válečné zóně v Iráku psala o místním brutálním životě, vrací domů. A to kvůli smrti matky (Maggie Steed). Jelikož ji ale o tom její sestra (Anna Friel), se kterou nikdy neměla dobrý vztah, informuje příliš pozdě, nestačí dorazit na pohřeb. A i přestože na mnohé z nás by asi padla úleva z toho, že jsme se z válečné zóny konečně vrátili do tepla domova, pro Kate to bude přesně naopak. Ve svém rodném domě na ni začnou doléhat děsivé vzpomínky, kterých se nemůže zbavit. 

Vše se ale zhorší poté, co si uvědomí, že vedle u sousedů se pravděpodobně děje něco podivného. Obzvlášť, když uvidí, že se v sousední zahradě nachází dítě, které by tam podle všeho být nemělo. Kate se tak pomalu začne propadat do hlubin zoufalství, protože začne uvažovat nad tím, zda nepřichází o rozum. Jistou útěchu však najde u manžela své sestry (Ben Miles), ale i tak začne být stále více přesvědčená o tom, že je něco velice špatně.

O tom všem by se měla ve filmu svěřit doktorce Shaw, kterou ztvární výše zmíněná Olga Kurylenko. Kate se i přesto rozhodne, že se pokusí odhalit pravdu. Skutečně se v jejím domově děje něco nekalého? Nebo je to všechno jenom výplod její mysli, který způsobila příliš dlouhá doba strávená v Iráku? Ať už to bude jakkoliv, filmová adaptace by měla být jaksepatří napínavou podívanou, ze které bude mrazit v zádech. 

O režii filmu se postarala Heidi Greensmith, která v roce 2015 představila svůj celovečerní debut Zima. Scénář zas zpracovala Naomi Gibney. Dále se ve snímku objeví herci jako David Bradley, Francesca Corney, Emily Butcher, Christopher Colquhoun, Erin Ainsworth a Charlotte Mounter.

První fotky jsou většinou dobrým náznakem toho, že za rohem by už mohl být nějaký ten oficiální trailer. Tak holt budeme muset být ještě nějaký ten čas trpěliví. Zatím však není jasné, kdy přesně bychom se snímku mohli dočkat.