Před několika dny jsme se od Vanity Fair dočkali řady zbrusu nových fotek k filmu Babylon od talentovaného Damiena Chazellea, režiséra snímků jako Whiplash, První člověk a La La Land, za který v roce 2017 dokonce vyhrál Oscara v kategorii Nejlepší režie. A to samozřejmě znamenalo, že pořádný oficiální trailer už je za rohem. A skutečně. Na plnohodnotnou a parádní upoutávku se tak můžete podívat výše. A pokud vám onen žoviální a krapet ulítlý styl traileru trochu připomíná tvorbu Baze Luhrmanna a Quentina Tarantina, tak vězte, že skutečně nejste sami!

Příběh se bude odehrávat ve 20. letech v Hollywoodu, přičemž by se měl zaměřit na končící éru němých filmů.

Pokud vám film také trošičku připomíná povedený německý seriál Babylon Berlín, tak se není čemu divit. Sám Chazelle v jednom podcastu odhalil, že celá série mu byla velkou inspirací při psaní scénáře. Snímek se může chlubit opravdu parádním hereckým obsazením. Hlavní postavy si ve snímku zahrají Brad Pitt a Margot Robbie. Pitt ztvární velkou filmovou celebritu Jacka Conrada, který je inspirován známou tváří němých filmů, tedy americkým hercem Johnem Gilbertem. Robbie si zas zahraje vycházející hvězdu Hollywoodu jménem Nellie LaRoy, která je zas založená především na herečce jménem Clara Bow.

Dále se ve filmu představí hvězdy jako Li Jun Li, Jovan Adepo, Katherine Waterston, Flea, Samara Weaving, Lukas Haas, Rory Scovel, P.J. Byrne, Spike Jonze, Chloe Fineman, Jeff Garlin, Jean Smart a Tobey Maguire, který má ztvárnit samotného Charlieho Chaplina. 

V kinech si navíc nějakou dobu posedíme, film má mít údajně stopáž přes tři hodiny, takže to v sále s pitím příliš nepřehánějte. Chazelle se postaral jak o režii, tak i o scénář. Na hudbě navíc opět pracoval jeho dobrý přítel Justin Hurwitz, který v roce 2017 získal Oscara za film La La Land.

Oficiální premiéra v českých kinech je stanovená na 19. 1. 2023.